HABER49- Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, 4 bin 130 metreyle bölgenin en yüksek zirvesi olan Cilo Dağı, kar yağışı ve bulutların birleşimiyle görsel bir şölen sundu.

Son günlerde etkili olan soğuk hava dalgası, ilçeyi çevreleyen yüksek dağları bembeyaz bir örtüyle kaplarken, özellikle Cilo Dağı’nın zirvesi tamamen karla kaplandı. Zirveye inen bulutlar ise manzarayı adeta kartpostala dönüştürdü.

Elazığ’da Baraj Kapakları Açıldı, 4 Kişilik Aile Nehir Ortasında Mahsur Kaldı!
Elazığ’da Baraj Kapakları Açıldı, 4 Kişilik Aile Nehir Ortasında Mahsur Kaldı!
İçeriği Görüntüle

Doğa tutkunları ve fotoğrafçılar, karla kaplı dağların bulutlarla dans ettiği bu eşsiz anları kaçırmadı. Ailesiyle birlikte bu güzellikleri fotoğraflayan 11 yaşındaki Yusuf Yuzar Tek, “Hafta sonu balkonda otururken Cilo Dağı’nın muazzam görüntüsüne rastladık. Karlı dağlar ve bulutların birleşimiyle ortaya çıkan manzara inanılmazdı, hemen telefonlarımıza sarılıp kaydettik” dedi.

Yüksekova, bu doğal gösterisiyle hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Kaynak: İHA