HABER49-Fen İşleri, Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler ile Makine İkmal Müdürlüklerine bağlı ekipler; ana arterler başta olmak üzere mahalle yolları, bağlantı güzergâhları, okul çevreleri, sağlık tesisleri ve kamu kurumlarının bulunduğu alanlarda görev yapıyor. Özellikle yüksek kesimler ve eğimli bölgelerde buzlanma riskine karşı tuzlama ve solüsyon çalışmaları titizlikle yürütülüyor.
Araç trafiğinin yanı sıra yaya güvenliğini de ön planda tutan ekipler, kaldırım, yaya geçidi, duraklar ve kamu binalarının önlerinde kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Yaşlı ve engelli vatandaşların güvenliği için hassas bölgelerde özel çalışmalar yapılıyor. Vardiyalı sistemle çalışan ekipler, gelen ihbarlara hızlı şekilde müdahale ediyor.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, tüm ekiplerin sahada olduğunu belirterek, vatandaşların güvenliği için gerekli tüm tedbirlerin alındığını ifade etti. Başkan Geçit, zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması ve kış lastiği kullanılması konusunda uyarıda bulundu.




