HABER49-Van, Bitlis, Muş ve Hakkâri illerinde elektrik dağıtım hizmeti veren Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) Bitlis İl Müdürlüğü’nde görev yapan mühendisler, Muş’taki Alparslan-II Barajı ve Hidroelektrik Santrali’ni ziyaret etti.

I M G 20250701 W A0073

Mühendisler, elektrik üretim süreçlerini yerinde inceleyerek suyun elektriğe dönüşüm aşamalarını deneyimledi. Alparslan-II Barajı ve HES İşletme Müdürü Yücel Şenol Özmen, barajın teknik yapısı, enerji üretim süreçleri ve kontrol sistemleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

I M G 20250701 W A0075

Özmen, su alma yapısı, türbin ve jeneratör sistemleri gibi önemli teknik konulara değinerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve mesleki paylaşımların sektör açısından önemine vurgu yaptı.

İŞKUR'dan Muş’ta 59 kişiye iş fırsatı
İŞKUR'dan Muş’ta 59 kişiye iş fırsatı
İçeriği Görüntüle

I M G 20250701 W A0070

“TEKNİK GEZİLER MESLEKİ GELİŞİME ÖNEMLİ KATKI SUNUYOR”

VEDAŞ Bitlis İl Müdürü Suat Coşar ise ziyarette yaptığı açıklamada, “Mühendislerimizin sahadaki bilgi ve deneyimlerinin artması, bölgeye sunulan hizmet kalitesine doğrudan katkı sağlıyor. Teknik geziler, çalışma arkadaşlarımızın mesleki gelişimine önemli katkılar sunuyor. Bilgiler pekişirken bilgi dağarcıkları da gelişiyor. Ayrıca sektörel farkındalık da artıyor. Daha önce olduğu gibi bundan sonra da benzer eğitim ve ziyaretlerimizi sürdüreceğiz. Nazik ev sahipliği için işletme yetkililerine teşekkür ederim” dedi.

I M G 20250701 W A0069

I M G 20250701 W A0071

Muhabir: Harun seçkin