HABER49-Yüksek dağları, berrak su kaynakları ve zengin biyolojik çeşitliliğiyle dikkat çeken bölgede incelemelerde bulunan Doğa Gözlemcisi ve Anadolu Sualtı Araştırmaları ve Sporları Derneği Temsilcisi Dr. Cihan Önen, bölgenin doğal zenginliklerine dikkat çekti.

Önen, Gürpınar'daki Pagan Dağı'nda nesli tehlike altında bulunan yaban keçilerini doğal ortamlarında gözlemlediklerini belirterek, kartal, baykuş ve atmaca gibi yırtıcı kuşların da bölgede sıkça görüldüğünü söyledi.

Bölgedeki akarsuların ve yemyeşil meraların birçok canlı türüne yaşam alanı sunduğunu ifade eden Önen, tarihi taş evlerden oluşan köylerin de doğal güzelliği tamamladığını dile getirdi.

Başkan Bozkurt, devam eden projeleri sahada denetledi
Başkan Bozkurt, devam eden projeleri sahada denetledi
İçeriği Görüntüle

Van'ın doğal yapısından etkilendiklerini belirten Önen, "Kısa süre bölgede bulunmamıza rağmen doğanın sunduğu güzelliklere hayran kaldık. Yaban hayatı ve eşsiz manzaralar burayı özel kılıyor." dedi.

Uzmanlar, Gürpınar ve Başkale'nin sahip olduğu doğal zenginliklerin korunmasının hem yaban hayatının devamlılığı hem de doğa turizmi açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Kaynak: İHA