Bölge

Van’da Evlat Nöbetindeki Ailelerin Umutlu Bekleyişi 109. Haftasında

Van’da, çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin “Terörsüz Türkiye” çağrısıyla başlattığı evlat nöbeti 109. haftasına girdi. Kentin farklı bölgelerinden gelen 35 aile, ellerinde Türk bayraklarıyla DEM Parti Van İl Başkanlığı binası önünde toplandı.

Abone Ol

HABER49-Aileler, yıllardır süren bekleyişin son bulması ve çocuklarının geri dönmesi için kararlı olduklarını dile getirdi. Meydanda düzenlenen basın açıklamasında anneler, “Evlatlarımızı almadan buradan ayrılmayacağız” mesajı verdi. Eylem boyunca “Kahrolsun PKK” ve “Anneler Direniyor” sloganları yükseldi. Aileler, hem çocuklarının hayat hakkını savunmak hem de başka ailelerin aynı acıyı yaşamaması için mücadele ettiklerini vurguladı. Kentte vatandaşların da yoğun destek verdiği eylem, umut dolu bekleyişin sembolü haline gelmeye devam ediyor.

Acılı Anne: “Hem Benim Hem De Kızımın Hayallerini Çaldılar”

Evladının geri dönmesi için eylem yapan annelerden Nazlı Sancar, 13 yaşında kaçırılan kızı Şeyma için yıllardır nöbet tuttuğunu söyledi. Gözyaşları içinde konuşan Sancar, kızının eğitimine devam ederek savcı olma hayalleri olduğunu ancak bu hayallerin ellerinden alındığını dile getirdi. “Ben kızımı fakirlikle büyüttüm, yemedim yedirdim, giymedim giydirdim. O ise hem kendi hayatını hem de benim hayatımı kurtaracağını söylüyordu. Ama bu örgüt ve bu parti, hem benim hem de kızımın hayallerini çaldı” sözleriyle yaşadığı acıyı anlattı. Ailelerin en büyük isteği, dağa kaçırılan çocukların bir an önce dönerek hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilmesi. Meydanda bulunan diğer aileler de Sancar’a destek vererek evlat nöbetinin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

“ARTIK HİÇBİR ANNE AĞLAMASIN” ÇAĞRISI

Basın açıklamasında konuşan anneler, “Terörsüz Türkiye” sürecinden dolayı umutlu olduklarını dile getirerek dualarının evlatlarıyla kavuşmak olduğunu söyledi. Nazlı Sancar, “Allah’ın izniyle hepimiz çocuklarımıza kavuşacağız. Artık şehit gelmesin, artık hiçbir anne ağlamasın. Yıllardır evlat acısı çekiyorum, yeter artık diyoruz” ifadelerini kullandı. Aileler, verdikleri bu mücadeleyi sadece kendi çocukları için değil, gelecek nesillerin güvenliği için de sürdürdüklerini vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye desteklerinden dolayı teşekkür eden aileler, evlat nöbetinin sonuç alınana kadar süreceğinin altını çizdi.