HABER49- Van İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, yapımı devam eden Van Şehir Hastanesi’nin 2028 yılında tamamlanarak hizmete girmesinin planlandığını açıkladı.
Ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Tosun, şehir hastanesindeki çalışmaların sürdüğünü belirterek, inşaatın şu anda yaklaşık yüzde 15 seviyesinde olduğunu söyledi. Psikiyatri servisi ve ana makine dairesinin kaba inşaatının büyük ölçüde tamamlandığını ifade eden Tosun, 240 bin metrekarelik ana kütlenin zemin çalışmalarının ise tamamen bittiğini aktardı. Kış şartları nedeniyle çalışmalara kısa süreli ara verildiğini kaydeden Tosun, mart ayında yeniden hız kazanacağını dile getirdi.
Şehir hastanesinin yanı sıra Van’daki diğer sağlık yatırımlarına da değinen Tosun, mevcut Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bulunduğu alanın büyük bir sağlık kampüsüne dönüşeceğini belirtti. Bu kapsamda, şehir hastanesinin üçüncü yapı olarak ekleneceğini ve toplamda yaklaşık 450 bin metrekarelik bir sağlık kampüsü oluşacağını söyledi.
İpekyolu Bostaniçi Devlet Hastanesi için ihale sürecine girileceğini açıklayan Tosun, ilgili firmanın projeyi bu hafta Sağlık Bakanlığı’na sunacağını, önümüzdeki aylarda ise inşaat çalışmalarının başlayacağını kaydetti. Ayrıca Tuşba ilçesine de yeni bir hastane kazandırılacağını ifade etti.
Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bir hasta yükü taşıdığına dikkat çeken Tosun, hastanede günlük yaklaşık 15 bin hastaya hizmet verildiğini belirtti. Yeni yatırımların bu yoğunluğu azaltmayı hedeflediğini vurguladı.
Tosun, Tuşba ve İpekyolu’na yapılacak hastanelerle birlikte Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki hasta yoğunluğunun önemli ölçüde düşeceğini ifade ederek, İpekyolu’na yapılacak hastanenin de 2028 yılında tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi. Ayrıca 500 yatak kapasiteli yeni bir hastanenin 2026 yatırım programına alınması için söz aldıklarını belirten Tosun, yatırım planının netleşmesi halinde Kurubaş bölgesine bu hastanenin kazandırılacağını sözlerine ekledi.
Van’ı sağlık alanında daha güçlü bir noktaya taşımayı amaçladıklarını belirten Tosun, çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade etti.