HABER49- Türkiye Cumhuriyeti ile yaşıt olan ve her yıl 29 Ekim’de düzenlenen geleneksel güreşler, bu yıl da heyecanlı karşılaşmalara sahne oldu.
Uzundere Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonda Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen pehlivanlar er meydanına çıktı. Final karşılaşmasında Fatih Yaşarlı’yı mağlup eden Feyzullah Aktürk, 103. Geleneksel Uzundere Cumhuriyet Karakucak Güreşleri’nin başpehlivanı oldu.
Meydan ağası 1 milyon 225 bin TL’ye belirlendi
Güreşler kapsamında gerçekleştirilen meydan ağalığı ihalesini 1 milyon 225 bin TL ile kazanan Ali Şenyurt, 2026 yılının meydan ağası oldu.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği organizasyonda arenada yer bulamayan bazı güreşseverler geri dönmek zorunda kaldı.
Programa Erzurum Valisi Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum milletvekilleri Selami Altınok ve Abdurrahim Fırat, Uzundere Kaymakamı Muhammed Taha Canpolat, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, çevre ilçe belediye başkanları, kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.





