HABER49- Ağrı’da ilkokul öğretmenlerine yönelik düzenlenen önemli bir seminerle, okul ortamlarında zorbalıkla mücadelenin yolları ele alındı. Ulusal Çocuk Hakları Derneği (UDER), Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı desteğiyle yürüttüğü "Zorbalıkla Mücadelede Hep Birlikte" projesi kapsamında öğretmenleri bilinçlendirmeye yönelik adım attı. Seminerin konuşmacılığını, UDER Başkan Yardımcısı ve Uzman Psikolojik Danışman Ekrem Bölek üstlendi. Etkinlikte, özellikle akran zorbalığının farklı türleri, bu davranışların öğrenciler üzerinde nasıl psikolojik etkiler yarattığı ve bu durumların nasıl önlenebileceği gibi konular detaylı şekilde işlendi. Eğitimde öğretmenlere, sınıf içinde zorbalık belirtilerini erken tespit edebilmenin önemi anlatıldı ve çocuklara güvenli bir öğrenme ortamı sağlamanın kritik rolü vurgulandı. Zorbalıkla etkin mücadelede öğretmenlerin proaktif davranışlarının öğrenci gelişimi üzerindeki olumlu etkileri üzerinde duruldu.

Öğrenciler İçin Güvenli Alanlar Yaratmak Öncelik Oldu

Seminerde, öğretmenlerin sadece akademik başarıya odaklanmalarının yeterli olmadığı, aynı zamanda öğrencilerin duygusal ve sosyal gelişimlerini de desteklemeleri gerektiği belirtildi. Katılımcılara, zorbalık vakalarını nasıl doğru bir şekilde rapor edecekleri, mağdur öğrencilerle nasıl empatik bir iletişim kurabilecekleri ve şiddet eğiliminde olan öğrencilere nasıl yapıcı müdahalelerde bulunabilecekleri konusunda pratik bilgiler sunuldu. Etkinlik boyunca, zorbalıkla mücadelede okul yönetimlerinin ve öğretmenlerin ortak hareket etmesi gerektiği ve ailelerle sağlıklı iş birliği kurulmasının başarıyı artıracağı anlatıldı. Eğitim sonunda öğretmenler, sınıflarında daha güvenli ve destekleyici bir atmosfer oluşturmak için kullanabilecekleri yeni stratejiler geliştirdiklerini ifade etti. UDER yetkilileri, bu tür eğitimlerin farklı şehirlerde de devam edeceğini ve zorbalığın eğitim hayatından tamamen silinmesi için çalışmaya kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.

Elazığ’da Şorşor Deresi’nde su yılanı balık avlarken kameraya yansıdı Elazığ’da Şorşor Deresi’nde su yılanı balık avlarken kameraya yansıdı

Kaynak: İHA