HABER49-Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, kuruluşunun 80’inci yıl dönümünü ve Basın Müzesi’nin 38’inci kuruluş yılını düzenlenen törenle kutladı. Törende, Cemiyete 1959-1966 yılları arasında üye olan 28 kıdemli gazeteciye “Onur Plaketi” takdim edildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen tören, Genel Sekreter Sibel Güneş’in sunumuyla gerçekleştirildi. Program, Cemiyetin 80 yıllık tarihini anlatan tanıtım filminin gösterimiyle başladı.

Açılış konuşmasını yapan Vahap Munyar, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin yalnızca bir meslek örgütü değil, aynı zamanda basın özgürlüğü ve demokratik değerlerin korunmasında önemli bir yapı olduğunu vurguladı.

Munyar, konuşmasında gazetecilerin güvenli çalışma koşullarına sahip olması gerektiğini belirterek, etik gazetecilik, nefret söyleminden uzak habercilik ve toplumsal sorumluluk vurgusu yaptı. Ayrıca Cemiyetin Basın Müzesi ve sosyal projeleriyle mesleki hafızayı korumaya devam ettiğini ifade etti.

28 KIDEMLİ GAZETECİYE ONUR PLAKETİ

Törende, Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi çerçevesinde Cemiyete uzun yıllar katkı sunan 28 gazeteciye Onur Plaketi verildi.

Genel Sekreter Sibel Güneş, Yönetim Kurulu’nun 18 Mayıs 2026 tarihli kararı doğrultusunda ödüllerin verildiğini belirterek, Cemiyetin bağımsız gazetecilik, meslek dayanışması ve etik değerleri koruma misyonuna dikkat çekti.

Onur Plaketi alan isimler arasında Adnan Özyalçıner, Ahmet Şenova, Aydın Öztürk, Demir Feyizoğlu, Doğan Özgüden, Erdoğan Arıpınar, Ergüder Tırnova, Erkan Göksel, Gündüz Serdengeçti, Günsel Çeliker, Hasan Çeliker, Hilmi Yavuz, Hulusi Yavaşlar, İbrahim Dinçer, Kemal Şener, Naci Yener, Okşan Atasoy, Orhan Ayhan, Rahmi Turan, Selami Turgut Genç, Seraciddin Zıddıoğlu, Sökmen Baykara, Suat Türker, Şevket Uygun, Ünal Sakman, Turgay Olcayto ve Yalçın Toker yer aldı.

TGC’nin önceki başkanlarından Turgay Olcayto’ya plaketini TGC Başkanı Vahap Munyar takdim etti.

Samsun’da seyir halindeki yolcu otobüsünde yangın
Samsun’da seyir halindeki yolcu otobüsünde yangın
İçeriği Görüntüle

BASIN MÜZESİ VE DAYANIŞMA VURGUSU

Törende ayrıca Basın Müzesi’nin basın tarihine ışık tutan rolü vurgulandı. Cemiyetin, dayanışma kültürünü güçlendirmeye yönelik huzurevi projesinin de devam ettiği belirtildi.
Etkinliğe Cemiyet yönetim kurulu üyeleri, davetliler ve basın mensupları katıldı. Carrefoursa, Kahve Dünyası ve Medya Takip Merkezi’nin desteğiyle gerçekleştirilen tören, toplu fotoğraf çekimi ve ikramla sona erdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ