HABER49-Bulanık Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İlçe Temsilciliği tarafından düzenlenen “Filistin Farkındalık Etkinliği”, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Whatsapp Image 2025 12 16 At 22.30.52

Bulanık Gençlik Merkezi Toplantı Salonu’nda yapılan etkinliğe Bulanık Kaymakamı Ömer Övünç Koşansu, Erenetepe Belediye Başkanı Hüseyin Haydaroğulları, Yoncalı Belediye Başkanı Fehim Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Engin Arlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Aral, Halk Eğitim Müdürü Metin Bostancı, TÜGVA Muş İl Başkanı Hasan Basri Meriç, TÜGVA Bulanık İlçe Başkanı Fikret Aral, Bulanık Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Yakup Kaya, kurum müdürleri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Whatsapp Image 2025 12 16 At 22.30.50 (1)

“FİLİSTİN, ADALETİN, DİRENİŞİN VE İNSANLIK ONURUNUN ADIDIR”

Etkinlikte konuşan TÜGVA Bulanık İlçe Başkanı Fikret Aral, Filistin meselesinin yalnızca bir coğrafya değil, insanlığın ortak vicdanı olduğunu vurguladı. Aral, “Bugün burada, insanlığın vicdanını derinden yaralayan bir zulme karşı farkındalık oluşturmak ve Filistin halkının onurlu direnişini hatırlamak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Filistin, adaletin, direnişin ve insanlık onurunun adıdır. Zulme sessiz kalmamak ve mazlumun yanında durmak bir tercih değil, sorumluluktur” ifadelerini kullandı.

Aral, gençlere de seslenerek, “Filistin davası, yalnızca Filistinlilerin değil, hakkı, hukuku ve insan onurunu savunan herkesin davasıdır. Bilinçli olmak ve doğru bilgiyi yaymak en büyük sorumluluğumuzdur” dedi.

Whatsapp Image 2025 12 16 At 22.30.52 (2)

“GAZZE DİRENİŞİN SEMBOLÜ HALİNE GELMİŞ BİR YERDİR"

Etkinlikte konuşan TÜGVA Muş İl Başkanı Hasan Basri Meriç, Filistin’in tarihsel ve dini önemine değinerek şunları söyledi:

“Semavî dinlerin kolektif hafızasının yoğunlaştığı Mescid-i Aksa merkezli bu topraklarda, 20. yüzyılın başlarından itibaren küresel güçler eliyle bir zulüm düzeni inşa edilmiştir. Gazze ise, peygamberler yurdunun değerlerini muhafaza eden insanların durduğu, direnişin sembolü haline gelmiş bir yerdir."

Muş’ta 140 anne ve anne adayına uyuşturucuyla mücadele eğitimi verildi
Muş’ta 140 anne ve anne adayına uyuşturucuyla mücadele eğitimi verildi
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2025 12 16 At 22.30.53 (1)-1

Konuşmaların ardından sinevizyon gösterimiyle Gazze’de yaşanan insanlık dramı görsellerle katılımcılara aktarıldı. Öğrenciler tarafından sahnelenen tiyatro gösterisi, şiir ve ilahi dinletileri etkinliğe katılanlara duygusal anlar yaşattı. Program, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Whatsapp Image 2025 12 16 At 22.30.49

Muhabir: MUHAMMET BUĞRA HAS