HABER49-Kış şartlarının etkili olduğu 2 bin 470 rakımlı Sahara geçidinde yiyecek bulmakta zorlanan bir tilki, Karayollarına ait bakım evine gelerek kısa süreliğine misafir oldu. O anlar, bakım evi çalışanları tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Yoğun kar yağışı ve dondurucu soğukların etkili olduğu bölgede bakımevinin çevresinde dolaşan tilki, bir süre kapı önünde bekledi. Çalışanların fark etmesi üzerine izlenen tilki, insanlara yaklaşmadan çevreyi inceledi.

Yetkililer, özellikle kış aylarında yüksek rakımlı bölgelerde yaban hayvanlarının yiyecek arayışıyla yerleşim alanlarına inebildiğini belirterek, bu tür durumlarda hayvanlara zarar verilmemesi ve doğal yaşamın korunması gerektiğini vurguladı.

Tilki, bir süre sonra bakımevinin çevresinden ayrılarak karla kaplı dağlık alana doğru uzaklaştı. Yaşananlar, zorlu kış şartlarında yaban hayatının verdiği yaşam mücadelesini bir kez daha gözler önüne serdi.

Ardahan’ın Kurtuluşunun 105. Yılında Solo Türk Gösterisi Büyük İlgi Gördü
Ardahan’ın Kurtuluşunun 105. Yılında Solo Türk Gösterisi Büyük İlgi Gördü
İçeriği Görüntüle

Kaynak: İHA