HABER49-Muratpaşa Mahallesi Yeni Kapı Caddesi’ne ulaşımın sağlandığı üç kollu yolda, bazı araçların ters yönden ilerlemesi trafik güvenliğini tehlikeye atıyor. Ters yönden gelen araçların park halindeki otomobillere zarar verdiğini belirten esnaf, sürücülerin dikkatini çekmek amacıyla ek bir uyarı tabelası hazırladı.
Bölgede tek yön ve ters yön levhalarının bulunmasına rağmen bazı sürücülerin tabelaları fark etmeden caddeye girdiği ifade edildi. Özellikle şehir dışından gelen sürücülerin navigasyon nedeniyle yanlış yöne yönlendirildiği belirtilirken, ters yöne giren araçların akan trafikte geri geri çıkmaya çalışması da tehlikeyi artırıyor.
“Araçlarımıza 15-20 bin lira civarında hasar verdiler”
Erzincan Kapı esnafından Ferit Aydın, kendi imkanlarıyla astıkları tabelanın da sorunu tamamen çözemediğini söyledi.
Aydın, “Tek yön tabelası olmasına rağmen yine de araçlar buraya giriyor. Burada kaza oldu, araçlarımıza vurdular. Yetkililerden bu konuda önlem alınmasını istiyoruz. Şu anki şartlarda araçlarımıza 15-20 bin lira civarında hasar verdiler. Günde 10-15 araç rahatlıkla ters yönden geçiyor. Özellikle şehir dışından gelen araçlar çok fazla. Navigasyon yanlış yönlendiriyor, bundan dolayı buraya devamlı ters yönden giriyorlar. Astığımız tabelanın da çok fazla etkisi olmadı” dedi.
Esnaf, bölgede daha belirgin trafik işaretlemeleri ve gerekli fiziki önlemlerin alınarak ters yön sorununa kalıcı çözüm bulunmasını istiyor.





