HABER49- Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaşanan ilginç bir olay, duyarlı bireylerin örnek davranışıyla yürekleri ısıttı. Tatvan’da ikamet eden üç arkadaş, biri Güroymak, diğeri Tatvan’da öğretmenlik yapan iki eğitimci ve bir yakın dostları, rutin yolculuklarına başladıktan yaklaşık 30 kilometre sonra araçtan gelen alışılmadık sesleri fark etti. Kedi sesi olduğunu düşündükleri bu sesin kaynağını bulmak isteyen ekip, aracı yol kenarına çekerek arama yaptı. Ancak bireysel çabaları sonuç vermeyince en yakın sanayiye giderek profesyonel yardım istedi.

Sanayi ustalarının yardımıyla otomobilin alt kısmında sıkışmış bir yavru kedi tespit edildi. Ustaların dikkatli ve titiz müdahalesiyle yara almadan kurtarılan yavru, hemen araç içine alındı. Ekmek ve su ile beslenen minik kediye ilk müdahale yine bu duyarlı ekipten geldi. Programa devam etmek zorunda olan üç arkadaş, yavru kediyi doğaya bırakmak yerine onu da yanlarına alarak örnek bir sorumluluk sergiledi. Yolculukları artık dört kişilikti: Bitlis’ten Siirt’e, oradan Batman’a kadar uzanan rota, minik bir yol arkadaşını da beraberinde taşıyordu.

Kedi İçin Geri Döndüler: Annesiyle Buluştukları An Gözleri Doldurdu

Yolculuklarının son durağında geceyi farklı bir şehirde geçirmeyi planlayan üç arkadaş, yavru kediyi annesine kavuşturma düşüncesiyle rotalarını yeniden Tatvan’a çevirdi. Kedinin araca bindiği yerin tahmini noktasına dönen ekip, burada anne kediyi bulmayı başardı. Kısa sürede anne ve yavru arasında gerçekleşen kavuşma anı, görenlerin yüreğini ısıttı. Üç arkadaş, kedilerin buluşmasına tanıklık etmenin huzuruyla Tatvan’dan ayrıldı.

Hakkâri'de Vali Yardımcısı Zor, Köy Muhtarlarıyla Buluştu
Hakkâri'de Vali Yardımcısı Zor, Köy Muhtarlarıyla Buluştu
İçeriği Görüntüle

Tatvan’da öğretmenlik yapan Umut Karacar ve Güroymak’ta görev yapan Gülmehmet Yavuz’un bu davranışı, hayvan sevgisi ve bireysel sorumluluğun en anlamlı örneklerinden biri olarak hafızalara kazındı. İlk kez böyle bir olayla karşılaştığını belirten Gülmehmet Yavuz, yavru kediyi sağ salim annesine kavuşturdukları için büyük mutluluk yaşadığını dile getirdi. Yola çıktıktan yaklaşık yarım saat sonra seyir halindeyken kedinin sesini duyduklarını aktaran Yavuz, "Hemen aracı güvenli bir şekilde yol kenarına çekip müdahale ettik. Ancak başarılı olamayınca sanayiye giderek ustalardan destek aldık. Çok şükür yara almadan kediyi kurtardık,” dedi.

Yavuz, kediyi doğaya bırakmak istemediklerini ve bu nedenle birlikte yolculuk ettiklerini de belirtti: "Saat geç olmuştu ve içimiz el vermedi. Onu da yanımıza aldık, karnını doyurduk ve yola birlikte devam ettik. Bitlis, Siirt ve Batman programımızı tamamladıktan sonra Tatvan’a dönüp annesiyle buluşturduk. O anı görmek bizim için her şeye bedeldi.”

Duyarlılığın Adı: “İyi Ki Döndük”

Öğretmen Umut Karacar da yaşadıkları süreci duygusal bir şekilde anlattı. Anne ve yavru kediyi tekrar bir araya getirmiş olmanın tarifsiz bir sevinç olduğunu belirten Karacar, “Geri dönmeye karar verdiğimiz an içimize huzur doldu. Annesini bulmak, yavrunun oraya ait olduğunu görmek bizleri çok mutlu etti,” dedi. Karacar ayrıca, bu olaydan sonra araçlarına binmeden önce mutlaka motor bölümünü kontrol edeceklerini ifade etti.

Minik kedinin uzun ve zorlu yolculuğu, insan duyarlılığı sayesinde mutlu bir sona ulaştı. Yolculuk boyunca sergilenen örnek davranış ise hayvan hakları konusunda toplumsal bilinci artırma adına dikkat çeken bir örnek oldu.

Kaynak: İHA