HABER49-Bitlis’in Adilcevaz ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Yeşildemir, terörle mücadele kapsamında bir mağarada yürütülen arama-tarama faaliyeti sırasında metan gazına maruz kalarak şehit düşen 12 askerimizden biri oldu. Henüz çok genç yaşta vatan toprağına düşen Mahsun Yeşildemir’in operasyonda çekilen videosu sosyal medyada paylaşılmaya başlandı.
Videoda silah arkadaşlarıyla birlikte arazi şartlarında görev yapan Yeşildemir’in yüzündeki tebessüm ve görevine olan bağlılığı dikkat çekiyor. Cesareti, vakur duruşu ve Türk askerine has o asil tavır, izleyen milyonların kalbine işledi. Sosyal medyada kısa sürede binlerce kez izlenen görüntüye, kullanıcılar “İşte vatan sevdalısı bir evlat”, “Mahsun, yüreğimizdesin” ve “Şehidimizi unutmayacağız” gibi yorumlar yaparak duygu dolu mesajlarını iletti.
ADİLCEVAZ’DA HÜZÜN, TÜM TÜRKİYE’DE YAS
Şehadet haberiyle Bitlis’in Adilcevaz ilçesi ve tüm Türkiye yasa büründü. Şehidin baba ocağına Türk bayrağı asılırken, yakınları, komşuları ve vatandaşlar taziye için akın etti. İlçede derin bir hüzün hâkim. Vatandaşlar, Mahsun Yeşildemir’in ailesinin yanında olabilmek için taziye evine koşarken, şehidin babası ve yakınları taziye dileklerini kabul ediyor. Bitlis Valiliği, belediye ve askeri yetkililer de ailenin acısını paylaşmak üzere taziye ziyaretlerinde bulundu.
Mahsun Yeşildemir’in cenazesi, düzenlenecek askeri törenin ardından memleketi Adilcevaz’da dualarla ve gözyaşları arasında toprağa verilecek. İlçede esnaf kepenk kapattı, cadde ve sokaklara Türk bayrakları asıldı. Şehidin cenaze töreni öncesi alınan geniş güvenlik önlemleriyle Adilcevaz adeta kırmızı-beyaza büründü. Türkiye’nin dört bir yanından taziye mesajları gelirken, sosyal medyada da binlerce kişi Yeşildemir’in adını yaşatmak için mesajlar paylaştı.