Seçimlerin kaybedeni kazananı da olmaz! Kazanan tarafta, kaybeden tarafta nihayetinde yine bu millet olmuştur. 24 Haziran seçimlerinin sonucunun İlimize, ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa milletçe hayırlara vesile olmasını diliyoruz.
Bu seçim de bitti…! Siyasiler seçim sürecinde günlerce konuştu, dertleri sabırla dinledi, seçmen adeta içini döktü yanlarına gelen adaylara teşkilatlara. Onlar konuştu vaatlerini söyledi millet sustu, seçim günü ise tüm siyasiler sustu millet bu kez sandıkta konuştu!
Seçmen Tercihlerini yaptı, yüreklerine dokunanları meclise taşıdı! Şimdi meclis AK Parti, CHP, HDP, MHP, İYİ Parti, SP, BBP, DP ile renklendi. Çok sesli bir meclis göreceğiz artık..
Günlerce siyasilerin yaptığı atışmalara, eleştirilere, birbirlerine karşı ağza alınmayacak kadar sert söylemlere şahit olduk. Her şey bir oy içindi! Toplum geriliyor diye bazen korktuğumuz, üzüldüğümüz anlar, bazen de öyle laflar edildi ki kutuplaşmaların olacağından endişe duyduk. Bu kadar da olmaz ki dediğimiz anlar bile oldu!
Ancak sonuçlar netleşince seçim sürecin de gergin bir ortam oluşturan siyasiler bu kez farklı siyasi partilere gönül verenlerin ve toplumun nabzını yaptıkları açıklamalarla sıcağı sıcağına düşürmeyi başardılar. Ortak bir dille ‘Seçimlerin sonucu ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olsun’ diyerek morali yine milletimize siyasiler verdiler! Zannedersem seçim sürecinde liderlerin ağızlarından çıkan ülkemiz adına en güzel, en anlamlı temenni buydu! Zira Ümmetin son kalesi olan ülkemizin güçlü ve huzurunun bu duaya çok ihtiyacı var…!
Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan rakipleri tarafından toplumun takdir ettiği şekilde tebrik edildi. Erdoğan da ‘Milletimizin sandıkta bize verdiği mesajı aldık’ dedi. Seçim öncesi atışan liderlerin seçim sonrası bu kez sevindiren söylemleri oldu! Ağza alınmayacak laflarla birbirlerine olmadık sözler sayanlar, seçim sonrası aklıselim davrandılar. Onlara yakışanda aslında buydu zaten! bu konuda hepsini kutlamak lazım. Seçim sonucunda umarım ki tüm siyasi partiler ve liderleri seçmenlerden gerekli mesajları almıştır. Çünkü Bu yakın zamanda yapılacak olan yerel seçimlerde ‘mesaj’ çok işlerine yarayacak!
Liderler seçim sonucunu kabullenmiş kısa sürede siyaset normale dönmüş görülse de sıra da şimdi onların sempatizanları var. ”Aşırı övenler ile aşırı sövenlerin ortak noktası, hep saklayacak bir şeyleri olmalarıdır. Saklayan, korumak için dikkati uçlara çeker çünkü…!” Bunlar Liderlerini iyice dinlememiş, örnek almamış olacaklar ki sanal âlem de yaptıkları küfürler, hakaretler, bel altı vuruşlu sözler hala havalarda uçuşuyor! Hem de bunlar İslam ve dava adı altında yapılıyor. Bu seçimlerde de yokluğu aranan Şehit Muhsin YAZICIOĞLU “Dava, boş gurur ve hırsların tatmini için yapılan bir koşuşturmaca değil, içtimai, iktisadi, siyasi ve beşeri hayatımızı Hakk’a uydurma davası olmalıdır.” derdi. Birçok kimse İslam kardeşliğinin yerine çoktan parti kardeşliğini koymuş. Onlar farkındalar mı bilinmez ama değerlerimizi yitiriyor, insanlığımızı kaybediyoruz!
Şimdi siyasi partilerin liderleri teşkilatlarıyla birlikte başlarını iki ellerinin arasına alarak seçim analizi yapacaklardır. Başarılı olduğunu zanneden ya da başarısız sonuç aldığının farkında olan tüm siyasi partiler ve il teşkilatları bugünden sonra kendi içlerinde ‘niye, niçin?’ sorularını çok sormalılar!
İhmal ederek, rehavete kapılır ‘Niye daha fazla oy alamadık’’ ya da ‘Niye daha az oy aldık’’ diye araştırmaya gitmez bu sonuçla yetinirlerse seçmenin verdiği mesaj alıcılarına ulaşmamıştır demektir. ” Farklı galip çıkmakla birlikte iyi oynamadığın maçlardan sonra, galibiyete sevinmekten ziyade ‘eksiklere’ odaklanırsan meseleyi çözersin. Yoksa… Sıkıntı….”
Günler çabuk geçiyor. Seçimler her ne kadar bitmiş, millet tercihini yapmış kendisini yönetmesini istediği parti ve adaylarını belirlemiş olsa da ‘’Gayret vaktinde gaflet ve tembellik edenlerin huzurlu bir istikbali olmaz…!’’ HABERİNİZ OLA..!
Vesselam….