HABER49-Milli Savunma Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ana yürütücülüğünde, Anadolu Ajansının (AA) Global İletişim Ortağı olduğu TEKNOFEST Mavi Vatan, Gölcük Tersanesi Komutanlığı’nda gerçekleştiriliyor.

Festival kapsamında düzenlenen gösteride SAT ve SAS komandoları, farklı operasyon senaryolarını başarıyla icra ederek Türk Deniz Kuvvetlerinin operasyonel kabiliyetini gözler önüne serdi.

Afyonkarahisar’da serada zehirlenme: 40’a yakın çalışan zehirlendi
Afyonkarahisar’da serada zehirlenme: 40’a yakın çalışan zehirlendi
İçeriği Görüntüle

SERSERİ MAYIN VE ŞÜPHELİ CİSİMLERE MÜDAHALE

Gösterinin ilk bölümünde senaryo gereği Karadeniz’de sürüklenen serseri mayın, insansız deniz aracı ve şüpheli cisimlere müdahale edildi. Helikopterden denize atlayan personel, belirlenen tehditleri etkisiz hale getirdi.

Ardından sahilde teröristler tarafından kaçırılan rehinenin kurtarılması senaryosu canlandırıldı. SAT timleri, ATAK botlarla düzenledikleri operasyonla rehineyi başarıyla kurtardı.

SU ALTINDAN LİMANA SIZDILAR

Gösterinin en dikkat çekici bölümlerinden birinde ise su altından ilerleyen taarruz dalgıçları tarafından limana sızma harekatı gerçekleştirildi.

Gizlice limana ulaşan komandolar, senaryo gereği kritik su altı altyapılarını ve kabloları imha etti. Operasyonun ardından karaya çıkan tim, Türk bayrağı açtı.

TİCARİ GEMİYE OPERASYON

Gösterinin finalinde ise terörist unsurlar tarafından kaçırılan ticari gemiye yönelik operasyon düzenlendi. Komandoların gerçekleştirdiği gemiye çıkma ve ele geçirme harekatıyla senaryo başarıyla tamamlandı.

Gösteri, “Disiplin şiarımız, görev aşkımız, bu ülkeye feda olsun canımız” anonsuyla sona erdi. SAT ve SAS komandolarının performansı, festival alanını dolduran izleyicilerden büyük alkış aldı.

Kaynak: AA