Erzincan’da Arılar Yeni Sezona Hazır: Baharın İlk Mesaisi Başladı Erzincan’da Arılar Yeni Sezona Hazır: Baharın İlk Mesaisi Başladı

HABER49- Kars’ın Sarıkamış ilçesi, bugün öğle saatlerinde etkisini gösteren ani dolu ve sağanak yağışla adeta kabusu yaşadı. İlçe merkezinde bir anda kararan gökyüzü, beraberinde dolu tanelerini getirdi. Vatandaşlar, hazırlıksız yakalandıkları yağış nedeniyle büyük şaşkınlık yaşarken, özellikle açık alanda bulunanlar sığınacak yer aradı. Ani bastıran dolu yağışı, cadde ve sokakları beyaza bürürken, iş yerlerinin tente ve çatılarında hasar meydana geldiği bildirildi.

Sarıkamış’ta etkili olan dolu yağışı yaklaşık 10 dakika boyunca aralıksız sürdü. Dolu tanelerinin ceviz büyüklüğüne yakın olduğu görülürken, bu durum araç sahipleri için de endişe yarattı. Araçlarını korumak isteyen sürücüler, dolu esnasında üzerlerine battaniye ve halı örterek hasarı en aza indirmeye çalıştı.

SAĞANAK YAĞIŞ ULAŞIMI AKSATTI, SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞADI

Dolu yağışının hemen ardından başlayan kuvvetli sağanak ise ilçede hayatı durma noktasına getirdi. Yoğun yağmur nedeniyle Sarıkamış’ın ana caddelerinde su birikintileri oluştu, bazı bölgelerde ise rögar kapaklarının taştığı gözlendi. Özellikle Şehitlik Caddesi ve Atatürk Bulvarı’nda sürücüler zor anlar yaşarken, araçlar suda ilerlemekte güçlük çekti.

Kaynak: AA