HABER49- Kars’ın Sarıkamış ilçesinde öğrencilerin kitaplara erişimini kolaylaştırmak ve okuma alışkanlıklarını geliştirmek amacıyla Fen Lisesi bünyesinde yeni bir kütüphane oluşturuldu. Toplumsal Gelişim Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEM-DER) tarafından hayata geçirilen “Yaşayan Kütüphane Projesi” kapsamında hazırlanan kütüphane, düzenlenen törenle açıldı.

Kars Valisi Ziya Polat’ın katılımıyla gerçekleştirilen açılış programında Sarıkamış Kaymakamı Enis Aslantatar, Belediye Başkanı Serdar Kılıç, İl Millî Eğitim Müdürü Vasıf Munis ve davetliler yer aldı.

Proje kapsamında oluşturulan kütüphaneyle öğrencilerin bilgiye ulaşma imkânlarının artırılması, okuma alışkanlıklarının desteklenmesi ve araştırmaya dayalı öğrenme kültürünün yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Öğrencilerin ders dışındaki zamanlarını daha verimli geçirebilecekleri bir alan olarak hazırlanan kütüphanenin, okulun eğitim ortamına katkı sağlaması bekleniyor.

Erzurum’da ilk Dedem Korkut Şenliği düzenlenecek
Erzurum’da ilk Dedem Korkut Şenliği düzenlenecek
İçeriği Görüntüle

Açılış programında, eğitim kalitesini yükselten ve öğrencilerin kişisel gelişimlerini destekleyen projelerin önemine dikkat çekildi. Kütüphanenin yalnızca öğrencilerin akademik başarılarına değil, aynı zamanda araştırma, düşünme ve kendilerini geliştirme becerilerine de katkıda bulunması amaçlanıyor.

“Yaşayan Kütüphane Projesi” kapsamında Fen Lisesi bünyesinde hizmete açılan kütüphane, törenin ardından öğrencilerin kullanımına sunuldu.

Kaynak: İHA