"Mikrofon sende" isimli türkü okuma yarışması ise Samsat Ahmet Aydın Düğün Salonunda yapıldı. Sanatçı Mehmet Emin Kaya ve Emrah Polat’ın sazıyla eşlik ettiği ve yine 6 okulun katıldığı yarışmada Samsat Safvan Bin Muattal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sema Gürsoy, okuduğu "Değmen benim gamlı yaslı gönlüme" türküsü ile birinci oldu.

Düzenlenen tören ile dereceye giren okul ve öğrencilere ödülleri takdim edildi. Etkinliklere Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat’ın yanı sıra kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Programlarda bir açıklama yapan Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Akın, Samsat ilçesinde gerçekleştirilen yarışmaların oldukça ustaca sahnelendiğini belirterek, katılım sağlayan bütün okul ve öğrencilere teşekkür etti.
Belediye Başkanı Halil Fırat ise yaptığı konuşmasında, "Samsat tarihte sanat, kültür ve edebiyatın merkezi olmuştur. Son yıllarda yaptığımız çalışmalarla ilçemizin özüne döndüğünü memnuniyetle gözlemliyoruz. Öğrenci ve öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum" diye konuştu.