HABER49- Ağrı’nın Patnos ilçesinde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında bazı okullarda ders giriş-çıkış zilleri kaldırılıyor. Uygulamayla öğrencilerin öz disiplin ve zaman yönetimi becerilerinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Ağrı’nın Patnos ilçesinde, Patnos İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda “zilsiz eğitim” uygulamasının başlatılacağı bildirildi. Yeni eğitim-öğretim döneminde hayata geçirilecek uygulama, fiziki ve teknik altyapısı uygun olan okullarda uygulanacak.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda başlatılan uygulama ile öğrencilerin ders saatlerine dış uyarıcılara ihtiyaç duymadan, bireysel farkındalık ve sorumluluk bilinciyle uyum sağlamaları hedefleniyor. Bu kapsamda ders giriş ve çıkışlarında kullanılan ziller devre dışı bırakılacak.

Yetkililer, zil kullanımının zorunlu olduğu durumlarda ise ses seviyesinin çevreyi rahatsız etmeyecek şekilde ayarlanacağını, tercih edilecek zil seslerinin eğitim ortamına uygun ve onaylı seçenekler arasından seçileceğini belirtti.

19. PTT Bölge Müdürlüğü Malatya’ya kazandırıldı
19. PTT Bölge Müdürlüğü Malatya’ya kazandırıldı
İçeriği Görüntüle

Patnos İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, uygulamanın okul ortamındaki gürültü kirliliğini azaltmasının yanı sıra öğrencilerin zaman yönetimi konusunda yetkinlik kazanmalarına ve öz disiplin geliştirmelerine katkı sunmasının amaçlandığı ifade edildi.

Kaynak: İHA