HABER49-İçişleri Bakanlığı, Muş’un da aralarında bulunduğu 30 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda 104 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde, İl Jandarma Komutanlıkları’nca DEAŞ terör örgütüne Adana, Ağrı, Amasya, Antalya, Batman, Burdur, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Gaziantep, Hatay, Iğdır, İstanbul, Karaman, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Mardin, Muğla, Muş, Niğde, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Van, Yalova ve Yozgat'ta eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.
“ÖRGÜTE ÜYE OLDUKLARI TESPİT EDİLDİ”
Operasyonlarda yakalanan 104 şüphelinin; terör örgütüyle iltisaklı kişiler ve sözde yardım kuruluşları aracılığıyla DEAŞ'a finans sağladıkları, sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütünün propagandasını yaptıkları ve DEAŞ terör örgütüne üye olduklarının tespit edildiği bildirildi.
İçişleri Bakanlığı açıklamasında, ülkenin huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla DEAŞ terör örgütünün faaliyet ve finans yapılanmalarına yönelik operasyonların kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.
Bakanlık, operasyonlarda görev alan Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı personeli ile İl Jandarma Komutanlıkları’nı, Cumhuriyet Başsavcılıkları’nı ve emeği geçenleri tebrik etti.





