HABER49-Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen “Yüzyılın Konut Projesi”, 500 bin sosyal konut çalışması kapsamında Muş’a 2 bin 142 sosyal konut ayrıldı. Bu konutların 1.100’ü Muş Merkez’de, 500’ü Bulanık ilçesinde, 142’si Hasköy’de, 200’ü Malazgirt’te ve 200’ü Varto’da yer alacak şekilde belirlendi. İl ve ilçe bazlı dağılım, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın planlama çerçevesinde hazırlandı ve başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından kamuoyuna duyuruldu.

YAKLAŞIK 9 MİLYON BAŞVURU

Türkiye genelinde yürütülen 500 bin sosyal konut projesi kapsamında başvuru süreci sona erdi. Açıklanan rakamlara göre, ülke genelinde projeye 8 milyon 840 bin kişi başvuruda bulundu. Yapılan incelemeler sonucunda başvuruların 5 milyon 240 bini geçerli kabul edildi.

Başvuru sürecinin tamamlanmasıyla birlikte kura çekimlerine geçildi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından organize edilen kura çekimleri, 29 Aralık'ta Adıyaman’da başladı. Ardından Şırnak ve Hakkari illerinde devam eden kura süreci, belirlenen takvim doğrultusunda ilerliyor. Bu kapsamda kura organizasyonlarının 12 Mart 2026 tarihine kadar süreceği bildirildi.

MUŞ’TA KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Toplu Konut İdaresi tarafından açıklanan kura takvimine göre, Muş için sosyal konut kura çekimi 9 Ocak 2026 Cuma günü gerçekleştirilecek.

Muş’ta "Sürveyans Görevlileri Eğitimi” düzenlendi
Muş’ta "Sürveyans Görevlileri Eğitimi” düzenlendi
İçeriği Görüntüle

MUŞ'TA 14 BİN KİŞİ BAŞVURDU

Resmi kayıtlara göre Muş genelinde 2 bin 142 konut için toplam 14 bin 39 başvuru yapıldı. Başvuruların tamamlanmasının ardından kura günü beklenmeye başlandı.

Muhabir: AYŞEGÜL MUTLU