HABER49-Muş’ta Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonunun son oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) başladı.
Türkiye genelinde olduğu gibi Muş’ta da üniversite adaylarının heyecanı ikinci gününde devam ediyor. YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) dün gerçekleştirilirken, bugün yapılan Alan Yeterlilik Testi (AYT) saat 13.15’te sona erdi. Üniversite sınavının üçüncü ve son oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise saat 15.45 itibarıyla başladı.
Adaylar, 120 dakika sürecek sınavda başarılı olmak için ter dökerken, aileler de okul çevrelerinde heyecanla bekleyişini sürdürüyor.
MUŞ’TA YDT’YE 329 ADAY KATILDI
YKS’nin son aşaması olan YDT’ye de 217 kadın ve 112 erkek olmak üzere 329 aday katıldı. YDT’nin tamamlanmasıyla birlikte kentteki YKS maratonu da sona erecek.





