
Dijitalleşmenin hız kazanmasıyla birlikte matbaa işlerinin giderek azaldığını vurgulayan Sakcı, “Eskiden çok sayıda katalog, broşür, kartvizit basardık, ancak artık birçok iş dijital ortamda yapılıyor. İşlerimiz ciddi şekilde azaldı. Daha önceden bu matbaada on kişi olarak faaliyet gösteriyorduk. Teknolojinin yaygın kullanımı nedeni ile e arşiv faturalarının ortaya çıkmasından sonra işlerimiz çok olumsuz yönde etkilendi. On kişi çalıştığımız matbaada şu an sadece iki kişi çalışıyoruz” dedi.

E arşiv faturalarının bütün Doğu Anadolu Bölgesini ve özellikle de Muş’u matbaa konusunda olumsuz yönde etkilediğini söyleyen Sakcı, “E arşiv faturaları bütün Doğu Anadolu Bölgesini ve özellikle de Muş’u matbaa konusunda olumsuz yönde etkiledi. 5 sene öncesinde kadar Muş’ta 5-6 tane matbaa vardı. Şu an ise 2 ya da 3 tane matbaa faaliyet göstermektedir. Bu da Pazar payını büyük ölçüde etkilemiştir. Çünkü Muş Kırsal bir kesim olduğu için iş imkânı sınırlı. E arşiv faturaları da mecburi olarak internetten kesildiği için işimizi doğrudan kötü yönde etkilemiştir. Dijital hayata geçildikten sonra internet, normal bir giyim sektörü ayakkabı sektörü gibi işletmeleri etkilediği gibi bizi de davetiye ve kart basımı yönünden çok kötü etkiledi” ifadelerini kullandı.

Düğün davetiyeleri konusunda vatandaşlara seslenen Sakcı, şöyle konuştu: “Özellikle internet üzeri davetiye bastıran insanlar daha sonra bize davetiyelerin eksik ve yanlış basıldığı şikâyetleri ile geliyorlar. Ya davetiyenin içeriği eksik ya zarfı eksik ya da istediği kalitede bir davetiye almadıklarından yakınıyorlar. Buradan herkese seslenmek istiyorum. Sipariş vermek sizin doğal hakkınız ama lütfen sipariş vermeden önce bizimle veya en yakın matbaa işletmesiyle bir irtibata geçmenizi tavsiye ederim.”



