Muş'ta üniversite öğrencilerine ‘afet yönetimi ve UMKE’nin önemi anlatıldı
Muş'ta üniversite öğrencilerine ‘afet yönetimi ve UMKE’nin önemi anlatıldı
İçeriği Görüntüle

HABER49-Muş’ta su ürünleri kaynaklarının korunması amacıyla her yıl uygulanan av yasağı başlıyor. Bugün yürürlüğe girecek olan yasak, 15 Ağustos’a kadar devam edecek.

1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ve ilgili tebliğler çerçevesinde alınan kararla birlikte, 15 Ağustos’a kadar göl, baraj ve akarsularda balık avlamak yasaklandı.

E1Bd9Bb0697243A29De5D6006Abc2041

Yasak kapsamında Arpayazı, Bulanık, Çobandağı, Doğdap, Haçlı (Kazan), Köprücük, Varto-Merkez gölleri ile Alparslan I, Alparslan II ve Yukarı Kaleköy baraj gölleri ile Hamurpet Gölü ve bunlara bağlı tüm akarsu, göl ve göletlerde avcılık faaliyetleri durduruldu. Av yasağı özellikle sazan, siraz ve tatlısu kefali gibi sazangiller familyasına ait balıkların üreme dönemlerini korumayı hedefliyor.

Febe3D402A05456A92359A28E36579Cd

OLTA BALIKÇILIĞI DA YAPILAMAYACAK

Öte yandan halk arasında "tırıvırı" ya da "paraşüt" olarak bilinen yasak av araçlarının satışı, bulundurulması ve kullanımı da tamamen yasaklandı. Bu dönemde sadece ticari avcılık değil, amatör ve sportif amaçlı olta balıkçılığı da yapılamayacak.

TEKRAR HALİNDE CEZALAR İKİ KATINA ÇIKARILACAK

Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yasağa uymayanlar hakkında yasal işlem uygulanacağı, en düşük cezanın 3 bin 770 TL, en yüksek cezanın ise 37 bin 770 TL olduğu belirtildi. Suçların tekrarı halinde ise cezaların iki katına çıkarılacağı ifade edildi.

D5C33221E8824235Bcbdb7192927Ea6F

Yetkililer, su ürünlerinin sürdürülebilirliği için vatandaşlardan yasak dönemde balık avlayan, nakleden ya da satan kişileri en yakın zabıta, jandarma, emniyet veya tarım müdürlüklerine bildirmeleri çağrısında bulundu.

Muhabir: MUHAMMET BUĞRA HAS