Muş

Muş’ta şifalı bitki bahar yağmurlarıyla yeşerdi

Muş’ta bahar aylarının gelişiyle birlikte toprak yeniden canlandı ve doğanın sunduğu şifalı bitkilerden biri olan ısırgan otu da yeniden yüzünü gösterdi.

HABER49- Muş’ta bahar aylarının gelişiyle birlikte toprak yeniden canlandı ve doğanın sunduğu şifalı bitkilerden biri olan ısırgan otu da yeniden yüzünü gösterdi. Özellikle kırsal bölgelerde kendiliğinden yetişen bu bitki, halk arasında hem geleneksel tıp uygulamalarında hem de mutfakta sıklıkla yer buluyor. Peki, ısırgan otu tam olarak nedir ve ne işe yarar?


ISIRGAN OTU NEDİR VE HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?


Mutfakta sıkça kullanılan ısırgan otundan çorba, salata gibi çeşitli yemekler yapılıyor. 


Isırgan otu; İdrar söktürücü, böbrek taşı oluşumunu engelleyici, kan temizleyici ve mukoza koruyucu etkileriyle bilinmektedir. Özellikle iltihaplı rahatsızlıklarda doğal bir destekleyici olarak kullanılmaktadır. Vücuttaki toksinlerin atılmasına katkı sağlayan bu bitki, doğru ve düzenli şekilde tüketildiğinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Halk arasında genellikle çayı yapılan, yemeği hazırlanan veya tentür halinde kullanılan bu bitki, alternatif tıpta oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir.

Doğal şifa kaynakları arasında önemli bir yere sahip olan ısırgan otunun faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle kanı temizlemesiyle ön plana çıkan bu bitki, aynı zamanda romatizma ve artrit gibi kronik rahatsızlıklarla mücadelede destekleyici bir rol üstleniyor. İçeriğinde bulunan zengin vitamin ve mineraller sayesinde kalp-damar sağlığını korumaya yardımcı olur.