HABER49- Muş’ta besiciler, kasım ayının ortalarına gelinmesine rağmen havaların güzel gitmesinden dolayı hayvanlarını hâlâ dışarıda otlatıyor. Bu sayede yem ve saman tasarrufu sağlayan besiciler, bu durumdan memnun olduklarını ifade ediyor.

Whatsapp Image 2025 11 19 At 16.48.10 (3)

Muş’un Karaağaçlı beldesinde küçükbaş hayvancılıkla uğraşan besiciler, havaların güzel olmasını fırsat bilerek hayvanlarını dışarıda otlatıyor. Bu durum, hem ekonomik hem de pratik açıdan kolaylık sağlıyor. Besiciler, havalar soğuduğunda hayvanları ahırda beslemek zorunda kaldıklarını ve yem ile saman harcamalarının artacağını belirtiyor.

TCDD 780 işçi alacak: Muş'ta kaç kişi istihdam edilecek?
TCDD 780 işçi alacak: Muş'ta kaç kişi istihdam edilecek?
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2025 11 19 At 16.48.10

“HAYVANLARI DIŞARIDA BESLEYEREK AYLIK 10 TON SAMAN KÂRDAYIZ”

Karaağaçlı beldesinde küçükbaş hayvancılıkla uğraşan İshak Sönmez, havaların güzel geçmesinden memnun olduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Muş Karaağaçlı beldesinde küçükbaş hayvancılık yapıyoruz. Bu yıl havaların güzel geçmesiyle bu mevsimde de halen hayvanlarımızı dışarıda otlatıyoruz. Bunun sayesinde hem yemden tasarruf ediyoruz hem samandan. Eğer havalar böyle devam ederse bir ay daha kurbanlık hayvanlarımızı dışarıda otlatabiliriz. İçeride beslemiş olsaydık ortalama hayvan başı 2 kilo yem ve saman tüketimi olacaktı. Bunun sayesinde ortalama işte aylık 10 ton şu anda kârda sayılır. Tabii ki havaların böyle gitmesi hem bizler için hem hayvanlar için de sevindiricidir. Sonuçta insanlar da belki kışlık yakacağından kısıyor. Bizler de hayvanlarımızın yemlerinden kısıyoruz.”

Whatsapp Image 2025 11 19 At 16.48.10 (2)

Whatsapp Image 2025 11 19 At 16.48.10 (4)Whatsapp Image 2025 11 19 At 16.48.10 (5)

Muhabir: NURAN ALTİNTAŞ