HABER49-Muş İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, il genelindeki okullar ve okul çevrelerinde mevcut huzur ve güven ortamının korunması, çocukların her türlü olumsuz etkiden uzak tutulması ve güvenli bir eğitim ortamının sağlanması amacıyla denetim uygulaması yapıldı.

Whatsapp Image 2025 12 17 At 17.40.01 (3)

BÜFELER, TEKEL BAYİİ VE MARKETLER DENETLENDİ

Belirlenen ekip ve personel tarafından yürütülen uygulama kapsamında, okul çevrelerinde faaliyet gösteren büfeler, tekel bayileri ve marketler denetlendi. Denetimlerde özellikle sigaranın paket açılarak satılması ile 18 yaş altı bireylere tütün ve tütün mamullerinin satış ve kullanımının önlenmesine yönelik mevzuata aykırı hususlar titizlikle incelendi.

VEDAŞ’tan Muş için elektrik kesintisi uyarısı: İşte kesinti yaşanacak bölgeler
VEDAŞ’tan Muş için elektrik kesintisi uyarısı: İşte kesinti yaşanacak bölgeler
İçeriği Görüntüle

Gerçekleştirilen uygulamada 228 şahıs ve 17 işletme denetlenirken, 1 iş yeri sahibine 18 yaşından küçük bir şahsa sigara satışı yaptığı gerekçesiyle adli işlem uygulandı.

Yetkililer, kamu düzeninin muhafazası, 18 yaş altı bireylerin zararlı alışkanlıklardan korunması ve toplum huzurunun devamının sağlanması amacıyla benzer emniyet tedbirlerinin kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.

Whatsapp Image 2025 12 17 At 17.40.01 (2)

Muhabir: MUHAMMET BUĞRA HAS