HABER49- Muş’ta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) tarafından Ahi Evran Meslek Lisesi öğrencilerine ‘Erken Yaşta ve Zorla Evlilikle Mücadele’ eğitimi verildi. 

Eğitimde, erken yaşta evliliğin bireysel ve toplumsal etkileri, hukuki sonuçları ve bu tür evliliklerin önlenmesine yönelik yöntemler anlatıldı. 

Eğitimde ayrıca, zorla evliliklerin fiziksel ve psikolojik zararları detaylı bir şekilde ele alındı. Yetkililer, erken yaşta evliliklerin çocukların eğitim hayatını yarıda bıraktığını, psikolojik travmalara yol açtığını ve bireylerin sosyal gelişimini olumsuz etkilediğini dile getirdi. Katılımcı öğrencilere, karşılaşabilecekleri risk durumlarında başvurabilecekleri kurumlar ve destek mekanizmaları hakkında da bilgi verildi.

Gpn4 Ai P X Q A Ap Kk T

ERKEN YAŞTA EVLİLİĞİN TOPLUM ÜZERİNDEKİ ETKİLERİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi uzmanları, erken yaşta evliliğin yalnızca bireysel değil, toplumsal bir sorun olduğuna dikkat çekti. Eğitim süresince, erken yaşta evliliklerin eğitim seviyesini düşürdüğü, ekonomik bağımsızlığı engellediği ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğini pekiştirdiği anlatıldı. Uzmanlar, bu tür evliliklerin kadınların toplumdaki yerini olumsuz etkilediğini, ekonomik kalkınmaya da zarar verdiğini belirtti.

Muş Emniyeti suç ve suçlulara göz açtırmıyor Muş Emniyeti suç ve suçlulara göz açtırmıyor

Gpn4 Ai Y W M A A S S1 U

Toplumsal bilincin artırılması gerektiğini vurgulayan eğitmenler, öğrencilere bireysel haklar ve özgürlükler konusunda da bilgiler sundu. Öğrencilerin, yaşadıkları çevrede erken yaşta veya zorla evlilikle karşılaştıklarında neler yapabilecekleri, kimlere başvurabilecekleri aktarıldı. Eğitim programı sonunda öğrencilere bilgilendirici broşürler dağıtılarak, mücadele sürecinde aktif rol almaları teşvik edildi.

Yapılan sunumlar sayesinde gençler, kendi haklarını koruma ve gerektiğinde yasal yollara başvurma konusunda bilinçlendirildi.

Muhabir: MUHAMMET BUĞRA HAS