
Aşçılık kursu öğreticisi Sümeyra Demir öncülüğünde yapılan üretimle kursiyerler, Osmanlı döneminden günümüze ulaşan şerbetin yapımını öğreniyor. Demir, bu çalışmanın hem bir eğitim süreci hem de kültürel mirasın yaşatılması açısından önemli olduğunu vurguladı.

Şerbetin bir Osmanlı geleneği olduğunu ifade eden Demir, "Osmanlı döneminde Ramazan aylarında kazan kazan şerbetler yapılır ve halka dağıtılırdı. Bu çok güzel bir gelenektir. İçinde şifalı otların bulunması bizim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi simgeler aslında. Biz de aşçılık sınıfı olarak Osmanlı şerbetini bugün yapıp Halk Eğitimi Merkezimize dağıtacağız. Daha farklı şerbetler de yaptık" ifadelerini kullandı.
Demir, "Bu şerbetler unutulmaya yüz tutmuş, gelenek ve göreneklerimizde var. Bu kadim lezzetleri elimizden geldiğince yeniden yaşatmaya çalışacağız" dedi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Tahsin Oran ise kadın kursiyerlerin Ramazan ayında Osmanlı şerbeti yaptığını belirterek, "Zengin Osmanlı mutfağına ait tamamen doğal, sağlıklı ve gelecek nesillere de aktarılması gerektiğine inandığımız şerbetler çok lezzetti. Kursiyerler burada şerbet yapımını öğreniyor" diye konuştu.

