Muş’ta ilk defa sinema filmi çekilecek!

Muş ili ve ilçelerinin konu olacağı “Bulanık İşler” adlı sinema filmi çekimleri Muş’ta yapılacak. Muş Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden film yapımcıları Muş ili ve ilçelerinde çekimi yapılacak olan “Bulanık İşler” adlı sinema filmi için çalışmalar yürüttüklerini ifade ettiler. Muş Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden ve Başkan Emrullah Özbey ile sohbet eden film yapımcılarından Mehmet Bulut, film […]

Muş’ta ilk defa sinema filmi çekilecek!
Yayınlanma

17:58 - 08 Ağustos 2018

Güncelleme

17:58 - 08 Ağustos 2018

Okuma Süresi

3 dakika

Muş ili ve ilçelerinin konu olacağı “Bulanık İşler” adlı sinema filmi çekimleri Muş’ta yapılacak. Muş Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden film yapımcıları Muş ili ve ilçelerinde çekimi yapılacak olan “Bulanık İşler” adlı sinema filmi için çalışmalar yürüttüklerini ifade ettiler.

Muş Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden ve Başkan Emrullah Özbey ile sohbet eden film yapımcılarından Mehmet Bulut, film ve filmin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Birçok ünlü oyuncunun da sahne alması beklenen filmin Muş Valiliği, Muş Belediyesi ve ilçe kaymakamlıkları ile belediyelerinden katkı sağlanması bekleniliyor.

Yapımcılığını Halil Yüksel ve Mehmet Bulut’un üstlendiği filmin Yönetmen koltuğunda; İstanbul film akademisi film yapım ve yönetmenlik bölümünü bitiren, 2004 yılında yazıp yönettiği “ÜÇ” adlı kısa filmiyle gelecek vaad eden ve en iyi genç yönetmen ödülüne layık görünen, aynı zamanda 2009 yılından bu yana birçok kısa film ve sinema filmi yönetmenliği yapan kendi yazıp kendi yönettiği birçok eseri bulunan memleketimizin yetiştirdiği büyük değerlerden olan Gökhan Aksu oturmaktadır.

Yönetmenliğini Gökhan Aksu’nun yapacağı “Bulanık İşler” filmin çekimleri, Muş Merkez ve ilçelerinde yapılacağını ifade eden yapımcı Mehmet Bulut, filmin hikayesini anlatarak şöyle konuştu: “Bulanık İşler komedi sinema filminin çekimleri Muş’ta başlayacak. Muş merkez ve ilçeleri kapsayan çekimler olacak. Yapılacak sinema filminin hikâyesi Anadolu’nun bir köyünde yaşayan köylülerin hayatlarını konu alan bir hikâyedir. Köyde yaşayan insanların gündelik hayatları, ironi bir bakış açısıyla ele alınmıştır. Köyün büyüklerinden olan sadık adlı kişi dinine bağlı bir köylüdür ve her gün camiye gitmekle son demlerini yaşamaktadır. Sadık köylüler camiye gelmediği için çok kızmakta camiye gelip ibadet yapmaları için onları bazen köy kahvesinde kovalamaktadır. Sadık köyün camisi olmadığı için adına köyde bir cami yaptırmak ister ama köylüler ibadet yapmadığı gibi yapılacak olan camiye yardım da etmezler bu olay örgüsünde devam eden ve komedi bir biçimde aktarılacak olan sinema filmi Muş’umuzun kültür ve gelenekleri açısından büyük önem arz etmektedir.”

Bulut, “Bulanık İşler” sinema filmi doğu bölgemizin daha çok samimi cana yakın aile ilişkisi yanları ele alan izlenildiği

nde de her insanın kendisinde bir şeyler bulabileceği gülüp eğlenebileceği başarılı bir köy komedisi olarak çekimlerine başlanılacak. Muş turizmine büyük katkı sağlayacağı gibi tabiatı doğası örf ve adetleri, kültürü de bu sinema filmiyle izleyenlerine aktarılacaktır. Yapılacak olan “Bulanık İşler” sinema filminde ön görülen oyuncular; Ali SÜRMELİ (Mafya Fırat) , Erhan UFAK (İmam Merdan), Ayhan TAŞ (Tezekçi  Bahattin), Metin KEÇECİ (Çoban Nuri) gibi birçok usta oyuncular yer aldığı film, çekimlere başlama tarihi 25 Ağustos 2018 ve çekim süresi 4 hafta olan film Şubat 2019’da vizyonda sizlerle buluşacak.” sözlerini ifade etti.HABER49