HABER49- Muş’un İpekyolu ilçesinde hafızlık heyecanı yaşandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan 8 öğrenci, düzenlenen törenle belgelerini aldı.
İpekyolu’ndaki Yeni Nurşin Camii altında hizmet veren Hacı Murat Değer Erkek Öğrenci Kur’an Kursu’nda eğitim gören öğrenciler, Cuma namazı sonrası gerçekleştirilen törenle emekli Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas’tan belgelerini aldı. Arvas, öğrencilere tebriklerini iletirken, aileleri, hocaları ve kursa destek veren vatandaşlara teşekkür etti.
İpekyolu İlçe Müftüsü Fatih Tavlaşoğlu da 2013’ten bu yana hizmet veren yatılı Kur’an kursunda bu yıl önemli bir başarıya imza atıldığını vurguladı. Tavlaşoğlu, “Yatılı talebe kursunda eğitim gören 50 öğrencimizden sekizi, hafızlık eğitimini tamamlayarak belge almaya hak kazandı. Hem ortaokul hem de hafızlık eğitimini birlikte yürütmek kolay değil. Buna rağmen öğrencilerimizin gösterdiği başarı bizleri son derece mutlu ediyor” dedi.
Yeni Nurşin Camii cemaatinin de büyük takdirini kazanan öğrencilerin yüzlerindeki mutluluk, hafızlık yolculuğunun emeğinin ne kadar kıymetli olduğunu gözler önüne serdi.





