HABER49- Muş Şehit Yücel Kurtoğlu Güzel Sanatlar Lisesi’nde (GSL) “Kariyer Günleri” kapsamında "Grafik Tasarım ve Sektör" temalı konferans gerçekleştirildi.

Muş Şehit Yücel Kurtoğlu Güzel Sanatlar Lisesi (GSL) ve Muş Alparslan Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) iş birliğiyle “Muş Şehit Yücel Kurtoğlu GSL Kariyer Günleri” etkinlikleri çerçevesinde güzel sanatlar lisesi öğrencilerine ilham verici bir konferans yapıldı. "Grafik Tasarım ve Sektör" temalı konferans, okulun müdürü Turhan Sur, plastik sanatlar alanındaki öğrencileri ve öğretmenlerinin katılımıyla okulun konferans salonunda düzenlendi.

“GRAFİK TASARIM SADECE BİR MESLEK DEĞİL”

Konferansa Muş Alparslan Üniversitesi’nden konuşmacı olarak katılan TBMYO Tasarım Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Serdar Dik, “Bugün Muş Şehit Yücel Kurtoğlu Güzel Sanatlar Lisesi Kariyer Günleri kapsamında Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz ‘Grafik Tasarım ve Sektör’ temalı konferansta, öğrencilere grafik tasarımın ve görsel iletişimin ne kadar geniş bir alan olduğunu aktarmaya çalıştım. Öğrencilerin, grafik tasarımın sadece bir meslek değil, aynı zamanda bir sanat formu olduğunu fark etmelerini umut ediyorum. Ayrıca, sektördeki kariyer olanakları hakkında bilgi edinmeleri ve potansiyellerini keşfetmeleri hedefindeydim ve umarım faydalı olmuştur” ifadelerini kullandı.

Konferansta, grafik tasarımcı olmanın gereklilikleri ve sektöre hazırlanmanın önemini vurgulayan Serdar Dik, ”Genç sanatçı ve tasarımcı adaylarına ilk tavsiyem, yaratıcı olmaları ve özgün çalışmalar yapmaları gerektiği yönündedir. Konferansın sunum içeriğinde de bu konuyu özellikle vurgulamak istedim. Grafik tasarımda teknoloji elbette önemli bir yer tutuyor; ancak asıl belirleyici olan şey, fikirlerin ve yaratıcılığın birleşimidir. Bu alanda başarılı olabilmek için iyi bir portföy hazırlamak, sektördeki yenilikleri takip etmek, araştırmacı bir yapıya sahip olmak ve sürekli gelişim sağlamak oldukça kritik. Ayrıca, sektör profesyonelleriyle tanışmak ve ağ kurmak da kariyerin ilerlemesi açısından önemli fırsatlar sunuyor” şeklinde konuştu.

“GENÇLERE MERAK DUYGUSU KAZANDIRMAK BENİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ”

Grafik tasarım alanında ilerlemeyi düşünen gençlere ilham vererek merak duygusu uyandırmanın gururunu yaşadığını söyleyen Başkan Dik, “Grafik tasarım hem sanat hem de iletişim anlamında çok geniş bir alan sunduğu için bu seminerin, öğrencilere sektörü daha derinlemesine tanıma fırsatı verdiğini düşünüyorum. Bu alanda ilerlemeyi düşünen gençlere ilham vermek ve onlara daha fazla merak duygusu kazandırmak benim için çok kıymetli bir durum. Öğrencilerin bu tarz etkinliklerden faydalanmalarına imkân sunan ve emeği geçen bütün katılımcılara teşekkür ederim” dedi.

Muş Şehit Yücel Kurtoğlu Güzel Sanatlar Lisesi’nde grafik tasarım öğretmeni olan Zeynep Soğukçelik ise, “Muş Alparslan Üniversitesi’nden Serdar Dik hocamızı okulumuzda ağırladık. Grafik tasarım ve sektör konusunda bir konferans düzenledik. Bu konferans neticesinde öğrencilerimizin grafik tasarım dersine daha meraklı ve ilgili olduklarını gözlemledim. Aynı zamanda bu konferansla birlikte sektörde hangi alanlarda iş bulabilecekleri, grafik tasarımla ilgili hangi alanlara yönelebilecekleri hakkında bilgi sahibi oldular. Bizler de derslerimizde grafik tasarımın temelleri hakkında çalışmalar yapıyoruz. Ve bunu çalışmalarımıza yansıtıp önümüzdeki dönemde, ilerleyen süreçlerde de bilgisayar programlarına geçmeyi hedefliyoruz. Serdar Dik’in de değinmiş olduğu gibi bu alanda birçok sektör var. Matbaa, sinema televizyon, basın yayın, tekstil gibi birçok sektör dalları var. Konferansta çeşitli tasarım yolları ve aynı zamanda tasarımın nasıl oluşabileceği yönünde bilgiler paylaşıldı” diye konuştu.