HABER49- Muş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 2025 Aile Yılı etkinlikleri kapsamında önemli bir farkındalık çalışmasına imza attı. Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) ile Muş Alparslan Üniversitesi’nin ortak yürüttüğü programda, Psikolog Mediha Çavuşoğlu tarafından “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” konusunda öğrencilere eğitim verildi. Etkinlikte, gençlerin şiddet kavramına karşı bilinçlenmesi ve toplumsal farkındalığın artırılması hedeflendi.
ÜNİVERSİTEDE ŞİDDETLE MÜCADELE İÇİN EĞİTİM SEFERBERLİĞİ
Muş Alparslan Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Psikolog Mediha Çavuşoğlu, kadına yönelik şiddetin sadece fiziksel değil, psikolojik, ekonomik ve dijital boyutlarıyla da mücadele edilmesi gereken toplumsal bir sorun olduğuna dikkat çekti. Çavuşoğlu sunumunda, şiddetin erken belirtilerinin tanınması, toplumsal cinsiyet rollerinin yeniden değerlendirilmesi ve bireylerin şiddet karşısında nasıl bir tutum sergilemeleri gerektiği konularına değindi.
Katılımcılara, şiddet mağdurlarına destek sağlayan mekanizmalar, ŞÖNİM’in görevleri ve 183 Sosyal Destek Hattı’nın işleyişi hakkında da bilgi verildi.
Çavuşoğlu, özellikle gençlerin bu konuda bilinçli olmasının, gelecekte daha duyarlı ve adil bir toplumun temellerini oluşturacağını vurguladı.