HABER49- Yapay zekâ, oyun geliştirme ve veri analitiği gibi alanlar, yazılımın yalnızca bir araç olmaktan çıkıp geleceğin mesleklerine dönüşmesini sağlıyor. Bu gelişmeler ışığında Muş, yazılım sektöründe yerel girişimlerle öne çıkmaya başladı.

Bu alanda önemli çalışmalara imza atan isimlerden biri de Berat Masat ve kurucusu olduğu Palet Yazılım.

“KODLANMIŞ KOMUTLAR DİZİSİ”

Web alanında kendisini geliştirdiğini ifade eden Masat, “5 yıldır yazılım ile ilgileniyorum ve son 2 yıldır bunu profesyonel bir şekilde yapmaktayım. Yazılım bilgisayara komutlar vererek belli bir işlemi gerçekleştirmek için kullanılır. Programlama dili ile bilgisayara bir iş tanımlıyoruz ve bilgisayar aracılığı ile günlük hayatımızı kolaylaştırmak için yapıyoruz. Genellikle bunu hayatımızın her noktasında görebiliyoruz. Cep telefonlarımızdan, bankalara eğitimlere, dijital materyallere kadar birçok alanda bunu görebiliyorsunuz" diye konuştu.

“GENÇLERE YAZILIM EĞİTİMİ”

Çocukların analitik zekâlarını ve onların süreçleri çözme yetilerini geliştirdiklerini söyleyen Masat, “Çocuklara web geliştirme, oyun geliştirme ve temel algoritma eğitimleri vermekteyiz. Aldıkları eğitimler sayesinde teknolojiyi bilinçli şekilde kullanabilmelerini ve teknolojik aletlerin tüketicisi değil aynı zamanda da üreticisi olmalarını hedefliyoruz” dedi.

“YAZILIM DİJİTALLEŞEN DÜNYAMIZIN GELECEK MESLEKLERİNDEN BİR TANESİ”

Yazılımın çağın mesleği olduğunun altını çizen Masat, şöyle devam etti:

“Yazılım dijitalleşen dünyamızın gelecek mesleklerinden birisi. Özellikle son zamanlarda yapay zekâ ile çok fazla göz önünde bulundu. Hatta buna ek olarak oyun geliştirme, web geliştirme ve veri analitiği gibi alanlarda geleceğin mesleği olması öngörülüyor. Bu yüzden gelecekte bir meslek sahibi olmak istiyorsanız bunu yazılım üzerinden yaparsanız iyi bir seçenek olacaktır. Gelecekteki hedeflerimiz bu meslek üzerinden daha fazla insana erişmek. Palet yazılım olarak, Türkiye’de saygın bir yazılım şirketi olmayı hedefliyoruz.”

“KURUMSAL FİRMALARI YAZILIM ALANINDA EĞİTİYORUZ”

Kurumsal firmaları web uygulamaları ve öğrenciler alarak yazılım alanında eğittiklerini aktaran Masat, “Kurumsallar için örneğin e-ticaret sayfaları, blog,  web sayfaları gibi kişiye özel uygulamalar geliştirerek dijitalleşmelerine ön ayak oluyoruz. Öğrencilere de eğitim vererek onların yazılım kariyerine ilk adımlarını atmalarını sağlıyoruz” diye ekledi.