HABER49-Muş’ta bahar aylarının gelmesiyle birlikte sebze fidesi satışlarında adeta patlama yaşanıyor. Özellikle yerli domates ve biber fidelerine talep dikkat çekiyor.

Whatsapp Image 2025 05 27 At 20.57.49

Muş’ta fide satışı yapan Garip Saygın, sebze fidesinde hareketliliğin her geçen gün arttığını ifade ederken, vatandaşların yaz sezonu için bahçelerini ve bostanlarını çeşitli fidelerle donattıklarını söyledi.

Whatsapp Image 2025 05 27 At 20.59.24

Muş’ta sebze üretimi yapmak isteyen vatandaşların en çok tercih ettiği fide türleri arasında domates ve biber ilk sıralarda yer alıyor. Sadece sebze fideleri değil, aromatik bitkiler ve meyve fideleri de rağbet görüyor. Reyhan ve çilek fideleri özellikle evlerinin balkonlarında ya da küçük bahçelerinde üretim yapmak isteyenler tarafından tercih ediliyor. Reyhanın güzel kokusu ve çileğin taze tüketim avantajı, vatandaşların bu türleri seçmesinde etkili oluyor.

Whatsapp Image 2025 05 27 At 21.01.47

FİYATLAR FİDE TÜRÜNE GÖRE DEĞİŞİYOR

Saygın, “Fide çeşitlerimiz; domates, biber, patlıcan, reyhan ve çilek vatandaşlar tarafından yoğun talep görüyor. Domates ve biber fidelerimiz Muş’ta yerli fidelerdir. Genellikle satışı iki ay sürüyor. Vatandaşlar alıp bahçelerinde, bostanlarda ekiyorlar. Bir demetin fiyatı genelde 15 TL ile 20 TL arasında değişmektedir. Bir demette yaklaşık 25 adet var. Fide çeşitlerine göre fiyatları değişiyor, örneğin patlıcan tane olarak satılıyor. Tanesi ise 7 buçuk TL’dir” dedi.

Resmi Gazete yayımlandı: Muş’a yeni vali yardımcısı ve kaymakam atandı!
Resmi Gazete yayımlandı: Muş’a yeni vali yardımcısı ve kaymakam atandı!
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2025 05 27 At 20.56.31

Whatsapp Image 2025 05 27 At 21.00.01

Whatsapp Image 2025 05 27 At 21.00.22

Whatsapp Image 2025 05 27 At 21.01.04

Muhabir: AYŞEGÜL MUTLU