HABER49-Muş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde sürdürülen 'Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi' kapsamında düzenlenen eğitim faaliyetlerine bir yenisi daha eklendi.

Projeye dahil olan genç çiftlere yönelik "Otizmde Erken Tanı ve Tedavi" başlıklı bilgilendirme semineri düzenlendi. Seminer, Muş Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde görevli Uzman Mehmet Onay tarafından verildi.
OTİZME DAİR FARKINDALIK EĞİTİMLERLE ARTIYOR
Otizm spektrum bozukluğu, çocukluk döneminde ortaya çıkan ve bireyin sosyal etkileşim, iletişim ve davranışlarında çeşitli farklılıklarla kendini gösteren nöro-gelişimsel bir durum. Uzmanlar, otizmin erken yaşta tanınmasının, tedavi ve eğitim sürecinde oldukça büyük bir fark yarattığını sık sık vurgularken, bu konuda yapılan her farkındalık çalışması kritik öneme sahip.
Muş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de bu bilinçle hareket ederek, evlilik sürecindeki çiftleri sadece ekonomik olarak değil, toplumsal farkındalık ve bilinçlenme alanlarında da desteklemeyi hedefliyor.
Eğitim programında konuşan Mehmet Onay, otizm belirtilerinin aileler tarafından fark edilmesinin ne kadar hayati olduğunu anlattı. Onay, göz teması kurmama, ismine tepki vermeme, takıntılı davranışlar ve sosyal etkileşimlerde zayıflık gibi belirtilerin erken tanıda belirleyici rol oynadığını belirtti.