HABER49- Muş’ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını iddia eden ailelerin DEM Parti İl Başkanlığı binası önünde sürdürdüğü evlat nöbeti bu hafta da devam etti.

Whatsapp Image 2026 07 01 At 11.32.49

Muş’ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa götürüldüğünü öne süren ailelerin DEM Parti İl Başkanlığı binası önünde sürdürdüğü evlat nöbeti bu hafta da devam etti. Ellerinde çocuklarına ait fotoğraflarla bir araya gelen aileler, yıllardır haber alamadıkları evlatlarına teslim olmaları ve yuvalarına dönmeleri çağrısında bulundu.

Whatsapp Image 2026 07 01 At 11.32.48 (3)

Her çarşamba günü ellerinde “Artık Yeter”, “Yakamızdan Düşün”, “Anneler Direniyor” yazılı pankartlarla eylemlerini sürdürüyor.

Whatsapp Image 2026 07 01 At 11.32.48

“HER GÜN NE YİYİP NE İÇTİĞİNİZİ MERAK EDİYORUZ”

Osman’ın annesi Naciye Sönmez Yıldız, “Osman, 11 yıldır seni bekliyorum. 100 sene de olsa yine beklerim. Ben seni unutmuyorum, sen de beni unutma. Oğlum, gel teslim ol. Sizin yolunuz açıldı. Gelin teslim olun. Yeter. Her gün sizin derdinizi çekiyoruz, sizi özlüyoruz. Her gün ne yiyip ne içtiğinizi merak ediyoruz. Sizi bekliyorum. Yol size açıldı. Gelin teslim olun.” dedi.

Whatsapp Image 2026 07 01 At 11.32.48 (2)

“BİZ ARTIK SENİN HASRETİNE DAYANAMIYORUZ OĞLUM”

Ersin’in annesi Ayten Koçhan ise, “Benim çocuğum 11 sene önce gitti, o günden beri bir haber alamıyorum. Oğlum, neredesin? Neyin başını bekliyorsun? Bu fırsat bir daha elinize geçmez yavrum. Bu süreç başladı. Gelin teslim olun. Yolunuz yol değil. Bu bizim davamız değil, İsrail ile Amerika’nın davası. Gelin, sizi kandırıyorlar. Gelin teslim olun. Yeter, anneler, babalar ağladı. Biz artık senin hasretine dayanamıyoruz oğlum. Gelin teslim olun. Neyin başını bekliyorsunuz? Sen gelene kadar burada eylemime devam edeceğim yavrum. Gelin teslim olun.” ifadelerini kullandı.

Muş'ta kadına şiddetin önlenmesi için farkındalık çalışmaları sürüyor
Muş'ta kadına şiddetin önlenmesi için farkındalık çalışmaları sürüyor
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2026 07 01 At 11.32.49 (1)

Whatsapp Image 2026 07 01 At 11.32.50

Whatsapp Image 2026 07 01 At 11.32.50 (1)

Muhabir: AYŞEGÜL MUTLU