HABER49- Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında sahipli kedi ve köpeklerin kimliklendirme işlemleri için son saatlere girildiğini duyurdu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün yaptığı duyuruda, bugün mesai saatlerine kadar mikroçip ve diğer dijital yöntemlerle hayvanların kayıt altına alınmasının zorunlu olduğu vurgulandı.
Açıklamada, Kanunun Geçici Madde 4/4 hükmü gereğince tüm kedi ve köpek sahiplerinin hayvanlarına kimliklendirme işlemi yaptırmasının yasal bir yükümlülük olduğu hatırlatıldı.
PARA CEZASI VERİLECEK
Kayıt işlemlerini tamamlamayan hayvan sahiplerine, 1 Ocak 2026 itibarıyla idari para cezası uygulanacağı bildirildi.
Müdürlük, hayvan sağlığının korunması, kaybolan hayvanların hızlı şekilde bulunabilmesi ve sahipsiz hayvanlarla mücadelede etkinlik sağlanabilmesi için kimliklendirme sürecinin büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, vatandaşları mikroçip ve diğer dijital yöntemlerle hayvanların kayıt altına alınması konusunda uyardı.




