HABER49- Muş’ta bir binanın çatısında biriken dev kar kütlesi, park halindeki otomobilin üzerine düştü. Tavanı çöken ve kullanılamaz hale gelen araç adeta kağıt gibi ezildi.

Muş merkezde etkili olan kar yağışının ardından çatılarda biriken kar ve buz kütleleri tehlike saçmaya devam ediyor. Dere Mahallesi Bitlis Caddesi üzerinde park halinde bulunan bir otomobil, binadan düşen karın altında kalarak ağır hasar aldı.

Whatsapp Image 2026 01 13 At 17.08.49

ARAÇ TANINMAZ HALE GELDİ

Edinilen bilgilere göre olay, öğle saatlerinde meydana geldi. Rahmi Sönmez’e ait 16 ALC 036 plakalı Renault marka otomobilin üzerine, binanın çatısında biriken kar ve buz kütlesi büyük bir gürültüyle düştü. Karın ağırlığına dayanamayan aracın tavanı çöktü, camları patladı ve kaportasında ciddi deformasyon oluştu. Olay yerine gelen araç sahibi, gördüğü manzara karşısında büyük şok yaşadı.

Whatsapp Image 2026 01 13 At 17.09.06

"HERKES ÇATISINI TEMİZLESİN"

Aracı kullanılamaz hale gelen ve maddi zararı oldukça yüksek olan Rahmi Sönmez, diğer vatandaşları ve bina sahiplerini uyararak şunları söyledi: “İşte görüyorsunuz memleketimizin hali budur. Çatılardaki karlar temizlenmediği zaman böyle üzücü kazalarla karşılaşıyoruz. Kimsenin canı yanmasın, kimsenin başına böyle bir kaza gelmesin diye herkesin çatısındaki karları temizlemesi gerekiyor.”

Muş'ta kar yağışı devam edecek mi? 5 günlük hava tahmin raporu yayımlandı
Muş'ta kar yağışı devam edecek mi? 5 günlük hava tahmin raporu yayımlandı
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2026 01 13 At 17.09.221-467

Muhabir: MUHAMMET BUĞRA HAS