
Yeni yıl zamlı fiyatları beraberinde getirirken, Muş’ta berber ücretleri de artış gösterdi. Fiyatlardaki artış tepkilere neden olurken, berber esnafı artan maliyetleri gerekçe gösterdi. Yeni tarifeler 1 Ocak’tan itibaren geçerli olmaya başladı.

16 yıldır berber ustası olan Mehmet Civak, Asgari ücrete yapılan zamlardan sonra ürünlere gelen fiyat artışından dolayı tıraş ücretinde zam yaptıklarını söyledi.

Muş’ta berber fiyatlarının diğer illere göre daha uygun olduğunu kaydeden Civak, “Bu zammı kafamıza göre yapmadık. Malzemelere gelen zamlar, kira artışları, elektrik, doğalgaz gibi faturalara gelen zamlar, sigortalara gelen zamlardan dolayı bizler de zam yapmak zorunda kaldık. Tabii diğer illere göre yapmış olduğumuz zam fazla yüksek değil. Saç-sakal traşını elimizden geldiğince en ucuza yapmaya çalışıyoruz. Yapılan işleme göre fiyat değişikliği oluyor. Buradan müşterilerimize de sesleniyoruz, zamları gerçekten kendimiz yapmıyoruz. Tüm ürünlere gelen zam ve masrafların daha da çok olmasından yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Muş’taki berber fiyatlarından memnun olduğunu dile getiren Emrah Saygı, “Bence Muş’ta berber fiyatları gayet uygun. Fazla bir zam yapmamışlar. 200 TL olan ücreti 250 TL yapmışlar. Berbere geldiğimizde bizimle 1 buçuk saat ilgileniyorlar, yani verdiğimiz ücret çok değil. Muş yine diğer illere göre gayet uygun. Mesela İzmir’e gitsen, Büyükşehirlere gitsen onlardaki ücret bizim verdiğimiz ücretin 2-3 katı kadar” dedi.

Yeni fiyat listesi ortalama şu şekilde:
Saç sakal: 250 TL
Saç kesimi ve yıkama: 350 TL
Yalnız sakal: 150 TL
Maske ve fön: 150 TL
Saç, sakal ve maske: 400
Damat traşı: 4 bin ile 6 bin arası
https://youtu.be/b03Qtd5KuXA?si=Nv4NyKh9d5MyYvPp
