HABER49- Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2026 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2026-ALES/2), Muş’ta sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

Akademik kariyer hedefleyen adaylar, sabah saatlerinden itibaren Muş’taki sınav merkezlerinin yolunu tuttu. ÖSYM’nin güvenlik ve giriş kuralları gereği saat 10.00’dan sonra adayların binalara girişine izin verilmezken, sınav saat 10.15’te başladı.

Doğu ve Güneydoğu’nun en eski eğitim fakültesi yeni öğrencilerini bekliyor
Doğu ve Güneydoğu’nun en eski eğitim fakültesi yeni öğrencilerini bekliyor
İçeriği Görüntüle

Muş genelindeki salonlarda ter döken adaylar, 150 dakika süren oturumda 50 sayısal ve 50 sözel olmak üzere toplam 100 soruyu yanıtlamak için kıyasıya mücadele etti.

Sınav süresince adayların aileleri okul çevrelerinde heyecanlı bir bekleyiş gerçekleştirirken, saat 12.45 itibarıyla oturumun sona ermesiyle adaylar salonlardan ayrıldı. Kent genelinde herhangi bir aksaklık veya olumsuzluk yaşanmadığı bildirildi.

Muhabir: AYŞEGÜL MUTLU