HABER49-TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta bugün oynanan kritik mücadelede Muşspor, Muş Şehir Stadyumu’nda lider Bursaspor’u konuk etti. Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi ekip, ilk dakikalardan itibaren rakip kalede etkili oldu.

Maçın başlama düdüğüyle birlikte sol kanattan gelişen atakta İlker Günaslan kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak bu önemli fırsattan yararlanamadı. 13. dakikada Emirhan Karagülle’nin pasında topla buluşan Ersel Aslıyüksek net bir gol pozisyonunu değerlendiremedi. 17. dakikada Ersel’in şutu ise Bursaspor savunmasına çarparak kornere çıktı.

TALİHSİZ GOLLE GERİYE DÜŞTÜ
Dakikalar ilerledikçe Bursaspor oyunda dengeyi kurdu ve baskısını artırdı. 19. dakikada yaşanan talihsiz bir pozisyon sonucunda Oğuzhan Açıl’ın kendi kalesine gönderdiği top filelerle buluştu ve konuk ekip 1-0 öne geçti.

Golden sonra beraberlik için yüklenen Muşspor, 30. dakikada Seçim Can Koç ve Ersel Aslıyüksek ile yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. 39. dakikada Emirhan Karagülle’nin ortasında top kaleci Kerem Matisli’de kaldı. İlk yarı Bursaspor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

TRİBÜN OLAYLARI MAÇA ARA VERDİRDİ
İkinci yarıya da etkili başlayan Muşspor, 46. dakikada Ersel Aslıyüksek’in kafa vuruşuyla gole çok yaklaştı ancak top az farkla auta gitti.
47. dakikada tribünlerde yaşanan olaylar ve sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle hakem karşılaşmayı yaklaşık 6 dakika durdurdu. Yaşanan kısa aranın ardından mücadele kaldığı yerden devam etti.

KALAN DAKİKALARDA GOL GELMEDİ
Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında iki takım da gol aradı. 64. dakikada Bursaspor’un geliştirdiği atakta Halil Akbunar’ın ortası kaleci Enes Çetin’de kaldı. 84. dakikada Muşspor’un ani gelişen atağı sonuçsuz kalırken, uzatma dakikalarında Halil Akbunar’ın yakaladığı fırsatı Enes Çetin kurtardı.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele Muşspor'un kendi kalesine attığı golle Bursaspor’un 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

40 MAÇLIK SERİ SONA ERDİ
Bu sonuçla Muşspor’un sahasında 40 haftadır devam eden yenilmezlik serisi sona erdi. Zirve yarışındaki rakipleri Kahramanmaraş İstiklal Spor ve Mardin 1969 Spor’un puan kaybettiği haftada Muş temsilcisi önemli bir avantajı değerlendiremedi.
Karşılaşmanın ardından Muşspor 53 puanla 5’inci sırada kalırken, Bursaspor 63 puanla liderliğini sürdürdü.










