HABER49-Muş'taki çiftçilerin uzun süredir beklediği mazot ve gübre destek ödemeleri hesaplara yatırılmaya başlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın duyurduğu takvime göre, ilk etapta TC kimlik numarasının son hanesi ‘8’ olan üreticilere ödeme yapıldı.


Muş'ta tarımsal üretimi desteklemek amacıyla yürütülen mazot ve gübre destekleme ödemeleri kapsamında çiftçilerin hesaplarına aktarımlar başladı. 


Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen ödeme takvimine göre, TC kimlik numarasının son hanesi “8” olan çiftçiler için ödemeler bugün gerçekleştirilecek. Saat 18.00’den itibaren başlayan ödeme sürecinin 20.00 itibarıyla tamamlanması planlanıyor.

Kocaeli Çayırova’da Muş havası esti Kocaeli Çayırova’da Muş havası esti

ÖDEMELER NAKİT ÇEKİLEBİLECEK


Yetkililerden alınan bilgilere göre, çiftçiler hesaplarına yatırılan destekleme ödemelerini nakit olarak çekebilecek. 
Destekler, kimlik numaralarının son hanesine göre belirlenen takvim çerçevesinde kademeli olarak tüm çiftçilere ulaştırılacak.
Tarım ve Orman Bakanlığı, destekleme ödemelerinin sürdürülebilir tarımı teşvik etmeye yönelik önemli bir adım olduğunu vurgularken, çiftçilerin mazot ve gübre gibi temel ihtiyaçlarını karşılamalarına katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Ödemelerin ilerleyen günlerde diğer kimlik numaralarına sahip çiftçiler için de devam edeceği kaydedildi.

Muhabir: HABER MERKEZİ