HABER49-Muş Valisi Avni Çakır, il protokolüyle birlikte Kent Meydanı’nda kurulan kamu kurumlarına ait stantları ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

G66 A2734

Muş’ta ulaşım konforu artıyor
Muş’ta ulaşım konforu artıyor
İçeriği Görüntüle

Muş Kent Meydanı’nda İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Kütüphane Müdürlüğü, Muş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, AFAD, UMKE, BÖF başta olmak üzere çeşitli kurumların stantları yer aldı.

Kurumlara ait stantlarda vatandaşlara yönelik hizmetler, kamu kurumlarının görev ve sorumlulukları ile yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Çocukların da ilgi gösterdiği stantlarda özellikle afet ve acil durumlarda yapılması gerekenler, sağlık hizmetleri, güvenlik çalışmaları ve sosyal hizmetler konusunda tanıtımlar gerçekleştirildi.

G66 A2726

STANTLAR VE TANITILAN ÇALIŞMALAR

AFAD standında afetlere hazırlık, afet anında doğru davranış biçimleri ve acil durumlarda yapılması gerekenlere ilişkin bilgilendirmeler yapılırken, UMKE standında acil sağlık hizmetleri ve olağanüstü durumlarda yürütülen sağlık çalışmaları tanıtıldı.

G66 A2716

Jandarma standında ise jandarma teşkilatının görevleri, güvenlik hizmetleri ve vatandaşların güvenliği için yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler paylaşıldı.

Muş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü standında da ailelere, çocuklara ve sosyal hizmetlerden yararlanan vatandaşlara yönelik çalışmalar ile sunulan hizmetler hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

G66 A2750

BÖF standında ise kurumun görev alanına ilişkin çalışmalar ve vatandaşlara yönelik bilgilendirici içerikler ziyaretçilere aktarıldı.

ÇOCUKLAR STANTLARA YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Stantları gezen çocuklar, kurumların araç, ekipman ve tanıtım materyallerini yakından inceleme fırsatı buldu. Çocukların özellikle afet, sağlık ve güvenlik alanlarında görev yapan kurumların çalışmalarına ilgi gösterdiği görüldü.

G66 A2794

Vali Avni Çakır ve il protokolü, stantlarda görev yapan personelden çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra kurum görevlilerine teşekkür ederek ziyaretlerini sürdürdü.

G66 A2832G66 A2831G66 A2830G66 A2810G66 A2809G66 A2808G66 A2782G66 A2777G66 A2773

Muhabir: NURAN ALTİNTAŞ