
60’a yakın bürokrat, eğitimci ve akademisyenin katıldığı toplantıda eğitim, tarım-hayvancılık ve sosyal sorumluluk projeleri ele alındı.

Muş Vakfı Başkanı Ulvi Eroğlu, açılış konuşmasında, "Muş'un gelişimine katkı sağlayacak projelerin hayata geçirilmesi adına bizlere destek veren Muş Valisi Avni Çakır’a teşekkür ederim" dedi.

Toplantının genel değerlendirmesini Muş Vakfı Başkanı Ulvi Eroğlu yaparken, "Muş'a Dair" başlıklı sunumu İçişleri Bakanlığı Müşaviri Ulaş Akhan gerçekleştirdi. İstanbul Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz ve İstanbul Bayrampaşa Kaymakamı Abdullah Çiftçi toplantının sonuç bildirgesini sundu.

Toplantıda ele alınan sosyal sorumluluk projeleri kapsamında; eğitim alanında Abdullah Çiftçi, sosyal sorumluluk projelerinde Ulaş Akhan, tarım ve hayvancılık konularında ise Naif Yavuz sunumlar yaptı. Katılımcılar, Muş'un eğitim, tarım, girişimcilik, sanayi, sulama ve nüfus dağılımı gibi alanlardaki güncel verilerini paylaştı.

Toplantı, sosyal sorumluluk projelerinin uygulanabilirliği üzerine yapılan müzakerelerle devam etti. 20 ana başlık altında ele alınan projeler, grup başkanları ve çalıştay başkanları tarafından yeniden değerlendirilerek sonuç bildirgesi hazırlandı.

Toplantı, sosyal sorumluluk projelerinin detaylıca ele alınması ve katılımcıların fikir alışverişinde bulunmasıyla tamamlandı. Muş Vakfı, projelerin hayata geçirilmesi için çalışmalarını sürdüreceğini duyurdu.

Muş Vakfı üyeleri, geniş katılımlı bir toplantıda tartışılmak üzere sosyal sorumluluk projelerini belirledi. Detaylandırılan projelerden bazıları şunlar:
*Muşlu öğrencilere Çanakkale ziyareti: Muş’ta okuyan 100 öğrencinin Çanakkale’ye götürülerek tarih bilinci kazanmalarının sağlanması.
*Hasta ve hasta yakınları için konaklama desteği: İstanbul’a tedavi için gelen Muşlu hastalara konaklama imkânı sunulması.
*Muş’ta etüt merkezi kurulması: LGS ve YKS'ye hazırlanan öğrenciler için deneme sınavları ve kaynak desteği sağlanması.
*Muş Kart ile yardım: İhtiyaç sahibi ailelere düzenli maddi destek sağlanması.
*Mola evi projesi: Engelli bireylere ve ailelerine destek sunulması.
*Muş Kitap Kafe: Kültür Bakanlığı desteğiyle öğrenciler için sosyal bir alan oluşturulması.
*Dijital okuryazarlık ve kodlama kampı: Muş’taki öğrencilere yönelik bilişim eğitimleri verilmesi.
*Yetim ve kimsesiz çocuklara destek: Koruyucu aile modeli incelenerek yetim çocuklara eğitim ve barınma imkânı sağlanması.
*Kadın girişimciliğini destekleme: Muşlu kadınların ürettikleri ürünlerin piyasaya sunulması ve e-ticaret altyapısının oluşturulması.
*Kendi hayvanlarımın çobanıyım projesi: Çobanlık eğitimi verilerek istihdam yaratılması.


