HABER49- Muş İl Özel İdaresi bünyesinde faaliyet gösteren Muş İdare Kültür ve Turizm İnşaat Gıda Tarım Hizmet Alımı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından 27 kişilik personel alımı kapsamında gerçekleştirilen noter huzurundaki kura çekimi tamamlandı. Yoğun katılımın olduğu süreçte, mülakata girmeye hak kazanan adaylar belirlendi.

17-22 Mayıs 2026 tarihleri arasında İŞKUR ve İl Özel İdaresi resmi web sitesi üzerinden alınan başvuruların ardından, kontenjanın 10 katından fazla başvuru yapılan "Çöp Kamyon Şoförü" ve "Beden İşçisi" pozisyonları için kura çekimi 11 Haziran 2026 tarihinde Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'nda noter huzurunda gerçekleştirildi.

ŞEFFAFLIK İLKESİYLE GERÇEKLEŞTİ

Noter huzurunda, adayların ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen kura çekimi, şeffaflık ilkesi gereği kamera kaydı altına alındı. Yapılan çekiliş sonucunda, Beden İşçisi pozisyonu için 18, Çöp Kamyon Şoförü pozisyonu için ise 12 olmak üzere, toplamda ihtiyaç duyulan kontenjanın 3 katı oranında aday belirlendi.

Kura Sonucu Mülakata Girmeye Hak Kazanan Adaylar

Çöp Kamyon Şoförü (12 Kişi):

Yasin Özdemir

Musa Dal

Yunus Tuza

Orhan Önal

Mesut Güzel

Bilal Oran

Ömer Acar

Yusuf Kızılarslan

Güven Kulaç

Mücahit Yeliven

Resul Şahin

Muşahip Tiryaki

Beden İşçisi (18 Kişi):

Kenan Sayılgan

Ömer Subaşı

Ömer Paçal

Emirhan Akçay

İtfaiyeden 'Can' kurtarma operasyonu
İtfaiyeden 'Can' kurtarma operasyonu
İçeriği Görüntüle

Onur Yaşar

Özcan Baykut

Hakan Sağlam

Kadir Taş

Furkan Yalvarıcı

Yusuf Arslan

Mehmet Çağlar

Yağız Can Taş

Ömer Tekin

Mehmet Mehdi Seçkin

Serdar Sarıaltun

Arıf Bozkurt

Kerem Ebinç

SIRADA MÜLAKAT VE UYGULAMA SINAVI VAR

Kurada ismi çıkan adaylar, sürecin bir sonraki aşaması olan uygulama sınavı, sözlü mülakat ve fiziki muayene süreçlerine tabi tutulacak.

Muş İl Özel İdaresi, adaylara ayrıca yazılı bir tebligat gönderilmeyeceğini belirterek, sürecin devamına ilişkin güncel bilgilendirmelerin ve mülakat tarihlerinin takibi noktasında adayların resmi web sitesini düzenli olarak kontrol etmeleri gerektiğini hatırlattı.

Muhabir: NURAN ALTİNTAŞ