Gündem

Muş dahil 72 ilde uyuşturucu operasyonu: 1933 gözaltı!

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında Muş'un da aralarında olduğu 72 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Binlerce personelin katılımıyla yürütülen operasyonlarda 1933 şüpheli gözaltına alınırken, yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Abone Ol

HABER49- Uyuşturucu ile mücadele kapsamında Muş'un da aralarında olduğu 72 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Binlerce personelin katılımıyla yürütülen operasyonlarda 1933 şüpheli gözaltına alınırken, yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son iki haftada 72 ilde gerçekleştirilen geniş çaplı uyuşturucu operasyonlarında 1933 şüphelinin gözaltına alındığını, 927 kilogram uyuşturucu madde ile 1 milyon 296 bin uyuşturucu hapın ele geçirildiğini duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, uyuşturucu ile mücadelede kararlılıkla sürdürülen operasyonlara ilişkin son verileri paylaştı. Açıklamada, Türkiye genelinde 3 bin 720 ekibin, 6 bin 130 personelin görev yaptığı operasyonlarda ayrıca 21 hava aracı ile 62 narkotik dedektör köpeğin yer aldığı belirtildi.

Uyuşturucuya karşı düzenlenen geniş kapsamlı operasyonlarİstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Bursa, Gaziantep, Diyarbakır, Konya, Mersin, Samsun, Şanlıurfa, Kayseri gibi büyükşehirlerin yanı sıra Muş, Elazığ, Erzincan, Ağrı, Bitlis, Bingöl, Şırnak ve Van gibi doğu illerinde yürütüldü.

Toplamda 927 kilogram uyuşturucu madde ve 1 milyon 296 bin adet uyuşturucu hapın ele geçirildiği belirtilen operasyonlarda, 1933 şüpheli yakalanarak haklarında adli işlem başlatıldı.