HABER49- Muş Alparslan Üniversitesi, çeşitli fakülte ve bölümlerde öğretim üyesi alımı için başvuruları kabul etmeye başladı. Üniversitenin yayımladığı ilana göre, başvurular 14 Temmuz’da sona erecek. İlan edilen kadrolar arasında profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi unvanları yer alıyor.
AKADEMİK KADROLAR VE BAŞVURU ŞARTLARI
Üniversite, öğretim üyelerinin 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yayınlanan ilgili yönetmelikler uyarınca seçileceğini duyurdu. Başvuruda bulunacak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesindeki şartları sağlaması zorunlu. Ayrıca adayların, ilgili birim ve anabilim dallarına uygun belgelerle birlikte şahsen başvurmaları gerekiyor. Profesör adaylarının doçentlik unvanını aldıktan sonra en az 5 yıl ilgili alanda çalıştığını belgelemeleri gerekiyor.
İLAN EDİLEN KADROLAR VE UZMANLIK ALANLARI
Muş Alparslan Üniversitesi’nin öğretim üyesi alımı yaptığı fakülte ve bölümler şöyle:
Fen Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü, Uygulamalı Psikoloji Anabilim Dalı: Doktorasını psikoloji alanında yapmış, sosyal kaygı bozukluğu üzerine çalışmaları olan doktor öğretim üyesi kadrosu (1 kişi).
Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü:
Yemler ve Hayvan Besleme (Doçent, 1 kişi): Zootekni bilim alanında doçentlik sahibi, ruminant besleme ve organik hayvancılık konularında uzman.
Hayvan Sağlığı ve Refahı (Doktor Öğretim Üyesi, 1 kişi): Veteriner cerrahi alanında doktorasını tamamlamış, küçükbaş hayvan üretimi ve organik hayvancılık konularında çalışmaları olan adaylar.
Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü:
Toprak Bilimi ve Bitki Besleme (Doktor Öğretim Üyesi, 1 kişi): Arazi bozulmasına hassas alanların belirlenmesi, ağır metaller ve toprak kalitesi konularında uzman.
Bitki Yetiştiriciliği ve Fizyolojisi (Doktor Öğretim Üyesi, 1 kişi): Tarla bitkileri alanında doktora yapmış, şeker pancarında genetik çeşitlilik ve yağlı tohumlu bitkilerde yağ asitleri bileşenleri üzerinde çalışmalar yapmış.
Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü, Bölge Planlama Anabilim Dalı: Mimarlık alanında doçentlik sahibi, metaverse, yapay zekâ ve biyomimetik gibi güncel konulara hakim doçent kadrosu (1 kişi).
İlahiyat Fakültesi, Temel İslam Bilimleri Bölümü:
Tefsir (Profesör, 1 kişi): Kur’an’ın i’cazı ve materyalist yaklaşımlar konusunda uzman profesör.
Tasavvuf (Doktor Öğretim Üyesi, 1 kişi): Tasavvuf-Şiîlik ilişkisi ve Osmanlı tasavvuf düşüncesi üzerine çalışmaları bulunan doktor öğretim üyesi.
Arap Dili ve Belagatı (Doktor Öğretim Üyesi, 1 kişi): Kur’an’da yaratılış düşüncesinin Arap dili açısından incelenmesi üzerine uzman.
İlahiyat Fakültesi, Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü, Din Eğitimi Anabilim Dalı: Oyunlaştırma ile din öğretimi üzerine çalışmaları bulunan doktor öğretim üyesi (1 kişi).
Spor Bilimleri Fakültesi, Spor Yöneticiliği Bölümü: Propriyosepsiyon ve duygu durumu üzerine çalışmaları olan doktor öğretim üyesi kadrosu (1 kişi).
Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Bölümü, Hemşirelik Esasları Anabilim Dalı: Halk sağlığı hemşireliği alanında doçentlik almış, adölesanlarda teknoloji bağımlılığı üzerine araştırmaları olan doçent (1 kişi).
İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü: İletişim çalışmaları alanında doçentlik unvanı bulunan doçent (1 kişi).
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Elektrik ve Enerji Bölümü: Mekatronik mühendisliği alanında doçentlik yapmış, MEMS ve 3B baskı teknolojisi üzerine uzman doçent (1 kişi).
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü:
Ameliyathane Hizmetleri (Doktor Öğretim Üyesi, 1 kişi): Robotik cerrahi ve hasta eğitimi üzerine çalışmaları bulunan doktor öğretim üyesi.
Patoloji Laboratuvar Teknikleri (Doktor Öğretim Üyesi, 1 kişi): Stereolojik analiz ve psikoeğitim müdahale programları üzerine çalışmaları bulunan doktor öğretim üyesi.
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı: En az 10 yıl yükseköğretimde ders verme tecrübesine sahip, iletişim alanında uzman doktor öğretim üyesi (1 kişi).
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Yönetim ve Organizasyon Bölümü, Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı: Dijital dönüşüm ve dijital denetim alanlarında çalışan doktor öğretim üyesi kadrosu (1 kişi).
BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?
Adayların başvurularını ilan edilen süre içinde şahsen yapmaları gerekiyor. Başvuru dosyalarında; diplomanın aslı veya noter tasdikli kopyası, yabancı dil belgesi, bilimsel yayınlar, özgeçmiş, nüfus cüzdanı fotokopisi, fotoğraf ve diğer belgeler eksiksiz yer almalı. Mecburi hizmet yükümlülüğü bulunan adayların ilgili belgelerini de teslim etmeleri zorunlu.
Başvuru şartlarını taşımayan veya başvuru süresi dışında yapılan müracaatlar değerlendirmeye alınmayacak. Üniversite, ilan sürecinin herhangi bir aşamasında ilanın tamamını veya bir kısmını iptal etme hakkını saklı tutuyor.