Muş Alparslan-2 Baraj Gölü'nde balık yetiştiriciliği başlıyor
Muş Alparslan-2 Baraj Gölü'nde balık yetiştiriciliği başlıyor
İçeriği Görüntüle

HABER49- Muş İl Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Altay, eğitimdeki gelişmeleri yerinde incelemek ve sahadaki çalışmaları değerlendirmek amacıyla gerçekleştirdiği okul ziyaretlerine Soğucak İlkokulu ile devam etti.

Whatsapp Image 2026 03 04 At 11.40.24

ÖĞRETMENLERLE "TÜRKİYE YÜZYILI" DEĞERLENDİRMESİ

Okul idaresi ve öğretmenlerle bir araya gelen Müdür Altay, yeni müfredat programı olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin sınıflardaki uygulama süreçlerini ele aldı. Eğitimcilerin görüş ve önerilerini dinleyen Altay, modelin başarıyla hayata geçirilmesinde öğretmenlerin kilit rol oynadığını vurguladı.

Whatsapp Image 2026 03 04 At 11.40.25 (1)

ALTAY: "KİTAPLAR EN SADIK YOL ARKADAŞINIZ OLSUN"

Sınıfları gezerek öğrencilerle yakından ilgilenen Milli Eğitim Müdürü Altay, çocuklara kitap okuma alışkanlığının önemi üzerine tavsiyelerde bulundu. Altay, okumanın sadece akademik başarı değil, karakter gelişimi için de vazgeçilmez olduğunu belirtti.

Ziyaret sonrası www.haber49.net’e konuşan Muş İl Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Altay, şu ifadeleri kullandı: "Eğitimde niteliği artırmak adına sahadaki en büyük gücümüz öğretmenlerimizdir. Bugün Soğucak İlkokulu’nda Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin heyecanla uygulandığını görmek bizleri ziyadesiyle memnun etti. Bizim temel gayemiz, sadece bilgi yükleyen değil, bilgiyi hikmete dönüştüren, ahlaklı ve donanımlı bir nesil yetiştirmektir.

Whatsapp Image 2026 03 04 At 11.40.25

Evlatlarımıza da her fırsatta şunu söylüyoruz; Teknolojinin hızla geliştiği bu çağda, kitapların rehberliğinden asla vazgeçmeyin. Kendini iyi ifade eden, okuyan ve sorgulayan her çocuk, güçlü bir Türkiye’nin temeli demektir. Bu vesileyle özveriyle çalışan tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum."

Ziyaret, Müdür Altay’ın öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.

Muhabir: AYŞEGÜL MUTLU